Hlavní obsah

Ibrahimovic, nebo Messi? Proti Milánu barcelonští fotbalisté trpěli, podobný scénář prý v Paříži nedopustí

Paříž

Téměř dva měsíce chyběl trenér Tito Vilanova na lavičce fotbalistů Barcelony a jeho svěřenci málem z elitní evropské klubové soutěže vypadli. Katalánci stejně jako proti Milánu i první čtvrtfinále Ligy mistrů, v kterém narazí na Paris Saint-Germain, odehrají na půdě soupeře. Podobný výkon, jakým se prezentovali na San Siru, prý nedopustí. Na straně francouzského mužstva přitom bude stát elitní útočník Zlatan Ibrahimovic, po disciplinárním trestu pořádně nažhavený na bitvu proti svým bývalým spoluhráčům. V druhém úterním čtvrtfinále Ligy mistrů se utkají Bayern Mnichov s turínským Juventusem. Oba duely sledujte od 20:45 hodin v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Trenér Paris St.Germain Carlo Ancelotti (vpravo) a opora francouzského týmu Zlatan Ibrahimovic.

Článek
Fotogalerie

Barcelona při posledním venkovním utkání Ligy mistrů v Miláně podala jeden z nejhorších výkonů v sezóně a po porážce 0:2 měla co dělat, aby odvrátila vyřazení. Katalánci se však před odvetným zápasem semkli a po jednoznačném vítězství 4:0 postoupili do čtvrtfinále. Teď budou útočit na šestou semifinálovou účast za sebou.

Podobný scénář jako v Miláně nechtějí barcelonští fotbalisté proti PSG dopustit. „Z takových zápasů se musíme poučit. V Miláně jsme trpěli, ale doma se nám podařilo výsledek zvrátit. Čeká nás těžký zápas, v kterém musíme zabránit tomu, aby se opakovaly stejné chyby," tvrdí útočník David Villa, který se v posledních zápasech dostává do své bývalé formy a potvrzuje roli obávaného kanonýra.

Na lavičku Barcelony se po téměř dvouměsíční přestávce vrací trenér Tito Vilanova, který se v New Yorku podrobil léčbě rakoviny. Katalánci bez něj nebyli tak suverénní jako v minulém roce - od ledna totiž sehráli devatenáct utkání, v nich odešli čtyřikrát poraženi a čtyřikrát remizovali. Barcelona si tak mírně pošramotila svou bilanci a neudržela vysoký standard výkonů. „Všichni jsme rádi, že se Tito vrací. Celý tým dostane nový impulz," dodal Villa.

Ibrahimovic, nebo Messi?

Úterní duel v Parku princů vyhlíží také domácí útočník Ibrahimovic. Švédský kanonýr se nerozešel s Barcelonou v dobrém a teď věří, že po disciplinárním trestu svým někdejším spoluhráčům pořádně zatopí. V dresu PSG vedle něj působí i další dva exbarcelonští hráči - Thiago Motta a Maxwell. Na jedné straně tak bude stát švédský velikán, v hostujícím dresu by měl znovu zářit Lionel Messi. Kdo z nich bude po úvodním zápase oslavován? „Bude to určitě skvělý večer. Věřím, že budeme mít větší štěstí a zápas dotáhneme do vítězného konce," doufá záložník PSG David Beckham.

PSG oživuje vzpomínky na poslední čtvrtfinálovou účast z roku 1995, kdy francouzský celek po souboji právě s Barcelonou slavil těsný postup. „Mám stejný pocit jako před osmifinále s Valencií. Asi nás čeká nejtěžší duel sezóny, asi nebudeme mít míč tak často ve svém držení, ale věřím, že využijeme všechny šance a zvítězíme," věří domácí trenér Carlo Ancelotti. Zatímco italský stratég se může spolehnout na Zlatana Ibrahimovice a po lehkém zranění je fit také jeho parťák Ezequiel Lavezzi, Barcelona nebude mít k dispozici zraněné Carlese Puyola, Adriana a suspendovaného útočníka Pedra.

Magická mnichovská devítka

Ve druhém úterním čtvrtfinále hostí loňský finalista Bayern Mnichov turínský Juventus. Půjde o souboj dvou suverénních lídrů svých domácích soutěží - bavorský celek kraluje bundeslize s náskokem dvaceti bodů, Juventus vede Serii A o devět.

A právě číslo devět oba celky před vzájemným střetnutím spojuje. Juventus je už devět zápasů v evropských pohárech na venkovním hřišti neporažen, zatímco Bayern v sobotním ligovém utkání vyprovodil Hamburk oslnivým skóre 9:2. „Ale teď nás čeká úplně odlišný zápas. Hru Staré dámy jsem studoval posledních několik dní a byl jsem ohromen tím, co jsem viděl. Čeká nás soupeř s vynikající fyzičkou, mozkem Andreou Pirlem a dalšími asi sedmi italskými reprezentanty. Nehrají typické catenaccio, ale defenzíva je jejich silnou stránkou a k tomu přidávají vysokou míru kreativity. Bude to velký zápas," říká kouč Bayernu Jupp Heynckes.

Juventus si zahraje čtvrtfinále Ligy mistrů poprvé od roku 2006, kdy byl po korupčním skandálu přeřazen do druhé ligy. „Po dlouhé době jsme se dostali takhle daleko a teď jsme outsiderem proti jednomu z velkých favoritů na vítězství. Ale nepřijeli jsme do Mnichova prohrát. Musíme hrát disciplinovaně, do puntíku dodržet taktiku a zároveň si chceme zápas užít. Máme spoustu mladíků, kteří budou sbírat zkušenosti. Bayern má mnoho špičkových hráčů a teď se ukáže, jak na tom doopravdy jsme," dodal trenér Italů Antonio Conte.

Liga mistrů - úvodní čtvrtfinálové zápasy:
20:45 Paris St. Germain - Barcelona (Prima Cool)
20:45 Bayern Mnichov - Juventus Turín

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články