Hlavní obsah

Vychvalovaný sudí Stark to v Paříži schytal. PSG rozčílila penalta, Barcu gól z ofsajdu

Paříž/Praha

Pustili se do něho oba. Zatímco po sobotním šlágru české ligy mezi Spartou a Plzní byl německý sudí Wolfgang Stark zahrnut chválou, po úterním prvním čtvrtfinále Ligy mistrů v pařížském Parku princů mu vyčítal chyby jak kouč domácího Paris SG Ancelotti, tak asistent hostující Barcelony Roura. Jednomu vadila penalta nařízená dvě minuty před koncem, druhému vyrovnávací gól Ibrahimovice z jasného ofsajdu. „Těch sporných verdiktů tam bylo ale daleko víc,“ upozorňoval Roura na tiskové konferenci, kam přišel místo trenéra Villanovy.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Žlutá karta pro gólmana Paris St. Germain a penalta. Sudí Wolfgang Stark byl nekompromisní.

Článek
Fotogalerie

Pochopitelně že po hektickém závěru, kdy se během sedmnácti minut hned třikrát měnilo skóre, pochodovaly nervy v obou táborech. A to přesto, že duel mezi Paris SG a Barcelonou skončil remízou 2:2, která před odvetou příští středu na Nou Campu ponechává naději oběma celkům.

Ancelotti: Sánchez je pády pověstný

„Barcelona dostala od rozhodčího dárek. Nešlo o penaltu, Alexise moc dobře znám. A hlavně vím, jak rád a ochotně v šestnáctce padá. V srpnovém přátelském zápase udělal totéž, v předchozím působišti v Udinese byl podobnými skoky také pověstný," vyčítal italský kouč ve službách francouzského celku Carlo Ancelotti rozhodčímu Starkovi, že střet brankáře se Sánchezem posoudil jako penaltový.

„Alexis se podíval na brankáře a hned bylo jasné, že to provede," rozpálil se Ancelotti do kamer televizní stanice Canal+ na chilského útočníka ve službách Barcelony, který zařídil penaltu proměněnou Xavim.

Roura: Zase chyba volající do nebe

Asistent Barcelony Jordi Roura se rozpálil také, neboť vyrovnávací trefa Ibrahimovice  na 1:1 mu rovněž nebyla po chuti. „Stál v jasném ofsajdu. A dokonce několik stop. Není to poprvé, co nás rozhodčí poškodil. V osmifinále s AC Milán jsme rovněž dostali jeden gól po chybě volající do nebe," vyčítal Starkovi, že branku uznal.

„A přitom se nemůže vymlouvat, že ofsajd neviděl, protože stál metr dva od Ibrahimovice," přidával se k trenérovi záložník hostů Sergio Busquets.

Snad jen jediný Andres Iniesta zachoval před kamerami chladnou hlavu. „Že o výsledku rozhodl sudí?  Fotbal je přece plný chyb a obtížných rozhodnutí. Oceňme spíše to, že nás tým předvedl skvělý výkon," připomínal Iniesta, i když ani jeho Barceloně se nepodařilo v Parku princů zvítězit. Neporazitelnost Paris Saint Germain na domácí půdě se tak natáhla na třiadvacet pohárových zápasů.

Leonardo velebil trenéra

„Dokázali jsme, že můžeme Barceloně konkurovat. Jen škoda prvního inkasovaného gólu, protože vyrovnání nás stálo spoustu sil. Čtvrtfinále je však stále otevřené. Zvládli jsme první zápas, takže pojďme a dokažme totéž i v odvetě," apeloval Ancelotti na své svěřence.

„Partii s Barcelonou jsme zvládli hlavně zásluhou trenéra. Carlo usilovně studoval její hru a vymyslel téměř dokonalou strategii. Messi nás sice přibrzdil, což dokáže vždy, jakmile je mu ponecháno jen pár milimetrů prostoru, ale my se přesto do zápasu vrátili. A hned dvakrát, což proti Barceloně není vůbec snadné," zahrnoval trenéra i hráče chválou ředitel pařížského klubu Leonardo.

Beckhamovi důvěra lichotila

„Remíza byla zasloužená, neboť jsme měli po dlouhé minuty hru pod kontrolou. A v prvních deseti minutách jsme měli navíc několik velice dobrých šancí. Proměnit je, mohlo se utkání vyvíjet jinak. Namísto toho jsme inkasovali a pak se strhla skutečná bitva," hodnotil střetnutí David Beckham, jenž se objevil v základní sestavě Paris SG.

„Velká trenérova důvěra mě samozřejmě těší. Zvláště, když jde o velké okamžiky a zápasy. A tentokrát to byl velký okamžik pro celý náš klub," libovala si v rozhovoru pro ITV sedmatřicetiletá ikona, podle níž šance jeho týmu na postup do semifinále ještě nezemřela.

„Bude to těžké, ale nevidím důvod, proč bychom v Barceloně nemohli uhrát dobrý výsledek," nechal se slyšet Beckham a vyjádřil přání, aby i Messi mohl v odvetě nastoupit. Argentinec vstřelil v Paříži vedoucí gól hostů, ale o přestávce se nechal vystřídat, neboť si stěžoval na bolesti pod kolenem. „Přejeme mu, aby nebyl zraněný a za osm dnů mohl proti nám hrát," vzkázal mu Beckham.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články