Hlavní obsah

Kouč Staré dámy měl pro Bayern jen komplimenty. Super tým jako Real či Barcelona

V létě sice uvolní místo na lavičce Bayernu exbarcelonskému trenérovi Guardiolovi, ale už teď je jasné, že Jupp Heynckes stvořil v Mnichově supertým předurčený k úspěchům. Dvacetibodový náskok na špici bundesligy o tom svědčí. Způsob, jakým si poradil v prvním čtvrtfinále Ligy mistrů s lídrem italské Serie A Juventusem Turin, o tom vypovídá ještě přesvědčivěji. „Bayern dokázal, že je top mužstvem. Společně s Barcelonou a Realem jedním z favoritů na vítězství na Champions League. Rozdíl mezi námi je pořád skutečně velký,“ uznával po prohře 0:2 trenér turínské Staré dámy Antonio Conte.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Radost fotbalistů Bayernu Mnichov.

Článek
Fotogalerie

Italský kouč komplimenty nešetřil. Zahrnoval jimi Bayern, stejně jako sedmašedesátiletého  mnichovského kouče Heynckese. „Není náhodou, že vedou bundesligu s dvacetibodovým náskokem před Dortmundem," narážel Conte na suverenitu Bayernu v domácí soutěži, která se pochopitelně přenáší i na evropskou scénu.

Buffon byl rád jen za dva góly

„Fyzicky jsou velice silní, hrají rychle a v obrovském tempu, mají v mužstvu velké fotbalové talenty, jsou mladí. A hlavně z nich prýští obrovská touha a chuť. Po loňském finále, kdy doma nedosáhli na trofej, jsou doslova hladoví po úspěchu, o čemž jsme se přesvědčili tentokrát my," vyzdvihoval všechny klady a přednosti Bayernu trenér Juventusu.

„Měli jsme štěstí, že jsme prohráli pouze dvougólovým rozdílem, protože domácí měli i další šance," přiznával kapitán Juventusu Gianluigi Buffon, že jeho tým prohrál zaslouženě.

„Doufali jsme v lepší výsledek, ale Bayern hrál v neuvěřitelném tempu, jemuž bylo těžké čelit," připojoval se v rozhovoru pro Sky Sport Italia obránce Giorgio Chiellini, jenž měl pro mnichovský celek také jen samá slova chvály.

Projekt Juventusu je ještě na začátku

„Nezapomínejte, že my začali budovat naše mužstvo před pouhými šestnácti měsíci, takže jsme s naším projektem teprve na samém začátku. Bayern je naproti tomu kolosem, jenž se může rovnat Realu či Barceloně. I proto pro nás může být lekce z Mnichova do budoucna prospěšná," vzkazoval rozčarovaným italským tifosi Conte.

I on byl pochopitelně zklamaný, protože postupové šance Juventusu po prohře 0:1 a hlavně pak rozdílům ve hře obou týmů notně devalvovaly.

„Ještě ale vyřazeni nejsme, počkejme na odvetu, protože ve fotbale není nic nemožné. Rozdíl mezi oběma týmy je velký, ale pokud budeme hrát se stejným nasazením, v podobném tempu a s obdobnou intenzitou jako Bayern, můžeme na semifinále ještě myslet. Budeme o postup bojovat do poslední minuty," přísahal kouč turínské Staré dámy Antonio Conte ještě v Mnichově.

Reklama

Související témata: