Hlavní obsah

Messi tři týdny mimo? spekulují ve Španělsku. Vrátím se brzy, slibuje hvězda Barcelony

Rozmrzelí jsou fotbalisté Barcelony po úterním úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Paris St. Germain (2:2), v němž ve čtvrté minutě nastavení přišli o vítězství, ale navíc kvůli zranění také o hvězdu týmu Lionela Messiho a obránce Javiera Mascherana. Hlavní tahoun mužstva Messi zmešká přinejmenším nejbližší utkání španělské ligy s Mallorkou, další argentinský reprezentant Mascherano si nezahraje zhruba šest týdnů.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Lionel Messi (vlevo) obchází Thiaga Silvu z Paris St. Germain v utkání Ligy mistrů.

Článek

Messi, který v 38. minutě vstřelil vedoucí branku, si na konci prvního poločasu poranil pravý stehenní sval a po přestávce musel přenechat místo na hřišti Cesku Fábregasovi. Mascherano odstoupil v závěru kvůli zranění kolenního vazu a možná si už v sezóně nezahraje.

"Vyšetření ukázalo, že Messiho svalové zranění určitě vyřadí z víkendového zápasu s Mallorkou. Dál bude záležet na vývoji léčby," uvedla Barcelona na svém webu. "Vrátím se brzy, naštěstí to nebylo nic vážného," napsal čtyřnásobný držitel Zlatého míče na facebooku.

Španělská média však spekulují o jeho třítýdenní absenci a není tak jisté, zda se Katalánci nebudou muset bez svého lídra obejít v odvetném duelu s PSG, který je na programu příští středu. Zhruba šestitýdenní pauzu pro Mascherana klub potvrdil.

Barceloně se rozpadá střed obrany

"Budeme se snažit, aby na nás ztráty těchto opor měly co nejmenší vliv. Jsem si jistý, že ti další, co budou na hřišti, ze sebe vydají maximum," řekl Jordi Roura, asistent kouče Tita Vilanovy.

Obě absence jsou pro Barcelonu bolestivé. Messi je nenahraditelný v útoku, v Paříži zaznamenal už 57. gól v sezóně. Mascherano zaskakoval na postu stopera za dlouhodobého maroda Carlese Puyola a Kataláncům pro odvetu s pařížským celkem zbyli z klasických středních obránců jen Gérard Piqué a mladík Marc Bartra, jenž v úterý vystřídal Mascherana.

Další hráč použitelný na pozici stopera Eric Abidal se teprve vrací do plné zátěže po transplantaci jater. Barcelona může krizi v obraně vyřešit stažením defenzivních záložníků Sergia Busquetse či Alexe Songa.

Reklama

Související témata: