Hlavní obsah

Mourinho se objímal s Drogbou a Sneijderem, kouč Turků soptil: Sudí měl strach ze jména Real

Madrid/Praha

Docela výmluvná scéna... Zatímco trenér Galatasaraye Fatih Terim odcházel ze San Bernabeu celý nasupený na norského rozhodčího Moena, navýsost spokojený kouč fotbalistů madridského Realu José Mourinho se objal se soupeřovými hvězdami Drogbou a Sneijderem. „Jsou součástí mé rodiny. V uplynulých devadesáti minutách do ní nepatřili, ale teď už zase ano,“ vykládal dobře naladěný Mou do televizních kamer po třígólové výhře svého Bílého baletu v prvním čtvrtfinále Ligy mistrů.

Foto: Susana Vera, Reuters

Cristiano Ronaldo ve vzdušném souboji s Semihem Kayaou.

Článek
Fotogalerie

Ze společného působení v Chelsea, respektive milánském Interu věděl, jaké nebezpečí Drogba a Sneijder představují, a proto se na ně Mourinho nachystal.

„Zatímco španělští novináři si nepočínali vůči Galatasarayi patřičně uctivě, neboť nerespektovali útočnou sílu našeho soupeře, my k němu přistoupili jako k silnému týmu s dobrými útočníky. My v sobě patřičnou úctu ke Galatasarayi měli," neodpustil si Mourinho tradiční rýpnutí do domácích žurnalistů.

Vykartování Ramose nebyl záměr

Pravdou skutečně je, že pro Real bylo příkazem dne eliminovat Drogbu a spol., neinkasovat a udržet čisté konto, což je v pohárové matematice ze všeho nejdůležitější. „Co se obranné fáze týče, hráli jsme skutečně dobře. Daleko lépe než v ofenzívě," kvitoval Mourinho v rozhovoru pro Sky Sports, že jeho tým odehrál čtvrtfinále prestižní soutěže s nulou. Zároveň rezolutně odmítl názor, že si kapitán mužstva a pilíř Sergio Ramos nechal dát v samém závěru záměrně žlutou. Pro odvetu za týden v Istanbulu se tím sice vykartoval, ale do semifinále nastoupí bez jakékoli hrozby.

„Nic podobného jsme neměli v plánu. Už proto ne, že tříbranková výhra je sice velmi dobrá, ale odveta v Istanbulu bude velice těžká. Ve fotbale jsem už viděl a zažil tolik věcí, že mě nemůže nic překvapit. Zvláště, když Galatasaray má ve svém středu velké osobnosti s bohatými zkušenostmi. Bude zapotřebí, abychom v odvetě vstřelili gól, neboť domácí by jich museli v tom případě dát pět," odmítl kouč Realu spekulace o Ramosově úmyslné žluté kartě, když mluvil o semifinálových vyhlídkách svého týmu.

Sudí byl prostě hrozný, tvrdil Terim

Jeho kolega na lavičce Galatasaraye Fatih Terim naproti tomu považuje čtvrtfinálovou partii po výsledku prvního duelu za rozhodnutou. A to prý zejména kvůli rozhodčím, kteří podle jeho přesvědčení chtěli a chtějí za semifinalistu Real.

„Rozhodčí měl strach ze jména Realu, protože v této soutěži je na rozdíl od nás prostě oblíbeným klubem. Co s tím naděláme?" pustil se hned po utkání do norského sudího Sveina Oddvara Moena.

„Byl hrozný. Nemá prostě takovou úroveň, aby mohl řídit čtvrtfinále Champions League. Dopustil se spousty chybných rozhodnutí, jimiž nás poškodil. Přitom Real podobnou pomoc rozhodně nepotřebuje," tvrdil popuzený Fatih Terim, i když po chvíli objektivně uznal, že výhra Realu byla po trefách Ronalda, Benzemy a Higuaína zasloužená.

Nejlepší střelci fotbalové Ligy mistrů:
9Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
8Lionel Messi (Barcelona), Burak Yilmaz (Galatasaray)
5Thomas Müller (Bayern Mnichov), Robert Lewandowski (Dortmund), Oscar (Chelsea), Jonas (Valencia), Ezequiel Lavezzi (Paris SG), Alan (Braga).

„Dominoval, rozdíl ve fotbalových kvalitách byl skutečně evidentní. Pokud chcete proti takovému soupeři uspět, nesmíte se ani na chvíli nechat strhnout k tomu, abyste mysleli a jednali emociálně. A nám se to stalo," vytýkal svým svěřencům.

„Dělali, co mohli, ale nechali si dát příliš brzy první dva góly. A my sami jsme jednu dvě velké šance v první půli neproměnili," narážel turecký kouč hlavně na obrovskou příležitost, kterou měl před přestávkou Eboué, jenž po narážečce s Drogbou trefil jen brankáře Lópeze. I zákrok na Buraka Yilmaze měl být podle něho posouzen jako penaltový.

„Vstřelit v Madridu gól, byla by pro nás konstelace před odvetou příznivější. Takhle bude velice těžké čelit týmu, jehož cílem je vyhrát Ligu mistrů, ale zkusíme to," sliboval Fatih Terim.

Reklama

Související témata: