Hlavní obsah

Jak je možné, že rozhodčí Stark nezná pravidla? zlobí se v Barceloně

Barcelona

Rozhodčí Wolfgang Stark nepostupoval podle Barcelony v úterním čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů s Paris St. Germain podle pravidel. Zástupci katalánského klubu se zlobí hlavně proto, že po kolizi hostujících Javiera Mascherana s Jordim Albou ve druhém poločase nepřerušil hru a Barcelona musela chvíli hrát jen v devíti.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Sudí Wolfgang Stark řídil také zápas Sparty s Plzní. Teď čelí barcelonské kritice.

Článek

Německý sudí, jenž minulý týden pískal na Letné sobotní ligový zápas Sparty s Plzní, podle Barcelony neměl kvůli ofsajdu uznat ani gól Zlatana Ibrahimovice, kterým Švéd vyrovnal v 79. minutě na 1:1. Klub proto ve středu podal oficiální stížnost Evropské fotbalové unii.

"Je evidentní, že rozhodčí se neřídil pravidly. Když jsou dva hráči z jednoho týmu na zemi, má sudí přerušit zápas, což se nestalo," prohlásil mluvčí Barcelony Toni Freixa na tiskové konferenci. "Navíc je pak oba poslal ze hřiště v rozporu s pravidly," dodal.

Funkcionáři Barcelony zdůraznili, že se necítí ublíženě a uznávají, že i rozhodčí mají právo chybovat. "Překvapuje nás, že v soutěži na takto vysoké úrovni nezná rozhodčí pravidla. Nesoudíme práci rozhodčích, ale máme za to, že základním principem je, aby soudce znal regule," dodal.

Úvodní čtvrtfinálový zápas v Paříži skončil remízou 2:2, odveta je na programu příští týden ve středu na Nou Campu.

Reklama

Související témata: