Hlavní obsah

Katarský majitel Málagy se po vyřazení vytasil s rasismem, nepříčetný kouč Pellegrini spílal sudím

Dortmund/Praha

Španělé cítí křivdu. A obrovskou. Kouč Málagy Manuel Pellegrini mluvil po hororovém konci čtvrtfinálové odvety Ligy mistrů v Dortmundu o podrazu skotských rozhodčích a jejich naprostém selhání, katarský majitel klubu Al-Thani dokonce o rasismu, který se skrývá za vyřazením jeho mužstva. „Doufám, že UEFA vše důkladně prošetří, protože tento způsob nemá nic společného s duchem sportu,“ uvedl dokonce Al-Thaini na Twitteru. V čem však rasismus viděl, to konkrétně neuvedl.

Foto: Profimedia.cz

Katarský majitel Málagy, šejk Al-Thani.

Článek
Fotogalerie

Chilský trenér ve službách Málagy Manuel Pellegrini byl rozhořčen na nejvyšší mez. „Samozřejmě, že se vracíme domů rozhořčeni. Vypadalo to, jako by jednomu týmu bylo prostě zakázáno, aby hrál dál Ligu mistrů. Aby se třeba dostal do finále," rozpálil se po nastavení, které stoper Dortmundu Neven Subotič označil za drama se zápletkou hodnou hollywoodských filmů.

Vítězná trefa z ofsajdu. A dvojnásobného!

Ještě v devadesáté minutě Španělé vedli a slavili postup. Vypadalo to, že se stanou po Villarrealu teprve druhým nováčkem soutěže, který se dostane až do semifinále. Nevýslovně špatně hrající Dortmund v tu chvíli musel dát dva góly, aby Málaze účast mezi posledními čtyřmi celky Ligy mistrů sebral. Jenže Němci je v nastavení skutečně dali, i když vítězná trefa byla prapodivná.

„Z ofsajdu. Alespoň mně se to tak zdálo," přiznal i Subotič. „Co z ofsajdu. Ten byl dokonce dvojnásobný," běsnil trenér Pellegrini a poukazoval na to, že při centru Lewandowského se ocitli v postavení mimo hru hned čtyři domácí fotbalisté, aby následně stoper Santana dotlačil míč do sítě rovněž z ofsajdového postavení.

„A to nemluvím o dvou červených kartách, které měli dostat Bender a Schmelzer za ruku a tvrdý faul loktem," zlobil se Pellegrini na skotské rozhodčí.

Katařan se obrátil na UEFA

„Poté, co jsme dali druhý gól, dovolili sudí domácím úplně všechno. Aby nás bili, kopali, tloukli lokty. Jen oni nic neviděli. V takových podmínkách bylo těžké uspět," nebyl kouč Málagy k zastavení. Už ale nezmínil, že právě druhá branka jeho týmu, kterou střelil střídající Eliseu, padla rovněž z ofsajdové pozice.

„Působilo to na mě, jako když byl vysloven zákaz, abychom se právě my dostali dál," stěžoval si Pellegrini, zatímco arabský majitel Málagy Abdullah Bin Nasser Al-Thani volil daleko tvrdší tón.

„Na hřišti jste byli přeborníky vy, za což vám děkuji. Za vaším vyřazením se skrývá nespravedlnost a rasismus," vzkázal Al-Thani svým hráčům a na Twitteru vyzval evropskou fotbalovou generalitu sedící v Nyonu, aby všechno důkladně prošetřila.

Reklama

Související témata: