Hlavní obsah

Teď uvidíme, zda máme i na španělské obry, těší se kouč Bayernu, že zažene finálovou můru

Turín/Praha

V sobotu slavili v bundeslize s předstihem titul, ve středeční noci si fotbalisté Bayernu suverénně zajistili v turínské odvetě postup do semifinále Ligy mistrů. Mnichov a celé Bavorsko s ním prožívá báječné dny. „V posledních dnech a týdnech se na nás snesla spousta chvály. Pozitivní bylo, že jsme ji sice vnímali, ale nenechali se jí ani trochu ovlivnit,“ připomínal oslavovaný kouč Bayernu Jupp Heynckes, v čem je také síla jeho mužstva. "Teď uvidíme, zda jsme na tom stejně, jako obři z La Ligy."

Foto: Massimo Pinca, ČTK/AP

Fotbalisté Bayernu Mnichov se radují ze vstřelení branky na hřišti Juventusu Turína a postupu do semifinále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Asi nikdo neprahne po reparátu za loňské finále Champions League víc než on. Zvláště, když po sezóně Jupp Heynckes na lavičce Bayernu skončí a uvolní místo exbarcelonskému trenérovi Guardiolovi.

Conte měl pro Bayern jen superlativy

Finálová prohra v domácím chrámu s Chelsea, a po penaltovém rozstřelu k tomu, je pro sedmašedesátiletého kouče stále noční můrou. Pro jeho hráče také, to se ví. Teď mají nakročeno k tomu, aby ji zahnali, neboť přes Juventus postoupili naprosto suverénně. Oba čtvrtfinálové duely vyhráli shodně 2:0.

„Probudili jsme se ze snu. Bayern hrál v posledních třech letech dvakrát ve finále a my věděli, že je mezi námi značný rozdíl. Ale že je tak velký, to jsme si nepřipouštěli. Teď jsme ho poznali, neboť Němci jsou obrovsky silní individuálně i kolektivně a dokážou báječné věci. I třeba tím, jak bojují o každý míč," skládal Bayernu komplimenty kouč turínské Staré dámy Antonio Conte.

„Udělali jsme všechno, ale nestačilo to, takže nám nezbývá, než se soustředit na ligu a vyhrát druhé Scudetto v řadě, což by pro nás představovalo velký úspěch," přiznával objektivně, že bavorský obr je fotbalově někde jinde.

„Věděli jsme, že jsou silní, ale nemysleli jsme, že až tak moc. Teď už víme, že Bayern může celou Ligu mistrů vyhrát," přidala se k trenérovi italská brankářská legenda Gianluigi Buffon.

Oslavy titulu se prý projevily

Němcům podobná slova lichotila, Heynckesovi především. „Nebylo snadné plně se koncentrovat na hru čtyři dny poté, co jsme získali titul. I proto nebyla v prvních dvaceti minutách naše hra taková, jak jsem si představoval," glosoval kouč Bayernu čtvrtfinálovou odvetu.

"Ztráceli jsme příliš mnoho míčů, našim akcím scházela větší plynulost. Až potom jsme převzali nad zápasem kontrolu, až ve druhém poločase jsme se zlepšili. Po domluvě v kabině a opětovném akcentování taktických příkazů jsme hráli tak, jak jsem si představoval," chválil své svěřence za výkon po změně stran, kdy utkání rozhodli Mandžukič a Pizarro.

Pouhé semifinále Heynckesovi nestačí

Pochopitelně že Heynckesovi a vůbec nikomu z celého Bayernu „pouhé" semifinále nestačí. Chtějí víc. Hlavně reparát za nevydařené loňské finále Champions League. Květnový triumf v londýnském Wembley, kde se hraje to letošní.

„Jsme bundesligovými mistry, ale stále máme i jiné cíle," potvrdil ostatně po postupu přes Juventus Jupp Heynckes, že skvěle rozjetá sezóna pro jeho tým nekončí. „Teď uvidíme, zda jsme na stejné úrovni jako Barcelona nebo Real," naznačil trenér Bayernu, že by se nyní rád vypořádal se španělskými konkurenty. Zda na některého z nich narazí už v semifinále, anebo zda se s ním případně potká až ve Wembley, o tom rozhodne los v pátek ve Švýcarsku.

„Pořád si myslím, že největším favoritem letošního ročníku je Barcelona, i když všechny tři další týmy se jí velice přiblížily. To by ostatně nebyly v semifinále," nechal se slyšet kapitán Bayernu Philipp Lahm.

Který tým vyhraje letošní ročník Ligy mistrů?
Barcelona
24,2 %
Bayern Mnichov
35,7 %
Borussia Dortmund
8 %
Real Madrid
32,1 %
Celkem hlasovalo 3103 čtenářů.

Reklama