Hlavní obsah

VIDEO: Touha Bayernu a jeho fanoušků se zřejmě nenaplní, hvězdný Messi hrát bude

Mnichov/Praha

Kouč Jupp Heynckes, stejně jako všichni jeho svěřenci sice unissono tvrdí, že Barcelona není jen Messi, přesto by si všichni v Bayernu přáli, aby v dnešním prvním večerním semifinále Ligy mistrů hvězdný Argentinec na trávník mnichovské Allianz Areny nevyběhl. Jejich touha se ale zřejmě nenaplní, neboť ve výpravě Katalánců dělají lékaři i fyzioterapeuti vše, aby zraněný Messi hrál. Ve čtvrtfinálové partii s Paris SG se totiž Barcelona znovu přesvědčila, že je pro ni naprosto nepostradatelný, neboť teprve po jeho příchodu půlhodiny před koncem zachránila postup.

Messi na tréninkuVideo: Reuters

 
Článek

Barcelona zatím mlží. Asistent Jordi Roura, který i v dnešním večeru mužstvo povede, nejvíc ze všech.

„Skutečně nevím, zda mohu s Messim počítat. Uvidím, jak se bude on sám cítit a hlavně co řeknou lékaři. Vyslechneme jejich doporučení a teprve pak rozhodneme," opakoval asistent Barcelony Jordi Roura ještě při dopoledním rozcvičením.

První semifinále LM Bayern Mnichov - Barcelona se hraje od 20.45, přímý přenos vysílá Prima Cool, on-line sledujte na Sport.cz.

„Věřím, že nastoupí od začátku. A v nejlepší formě. Bude chtít všem ukázat, jak skvělým hráčem je. Nejlepším na světě, takže je jasné, jak obrovský je jeho význam pro náš tým," naznačil ovšem barcelonský kapitán Xavi Hernándéz, že on i celé mužstvo s návratem Messiho do základní sestavy počítá.

Argentinec absentoval ve dvou posledních zápasech španělské ligy proti Zaragoze a Levante, ale na duel Ligy mistrů s Bayernem už by měl být připraven, což záběry z předzápasového tréninku v Allianz Areně ostatně potvrzovaly.

Už Messiho přítomnost znamená moc

„Leo je pro nás nesmírně důležitý, což poslední dny a zápasy opět dokázaly. Už svou přítomností dělá rozdíl mezi námi a soupeřem, tím, že odevzdává všechno pro tým, pak tento rozdíl umocňuje," pokračoval Xavi.

„Pochopitelně je nesmírně důležité, aby Messi proti Bayernu hrál, ale pokud tomu tak nebude, vyrovnáme se i s jeho absencí. Vždyť i bez něho jsme vyhráli řadu důležitých zápasů," zachovává alespoň navenek klid asistent Jordi Roura a má dokonce recept, s čím na čerstvého německého mistra vyrukovat.

„Samozřejmě s velkým nasazením. A také naším stylem hry, který se budeme snažit soupeři vnutit, protože dobře víme, jak obrovský je potenciál současného Bayernu. V naší konfrontaci budou rozhodovat malé věci. Skutečně jen drobnosti," tvrdil Roura.

Lahm: Pozor na celou Barcelonu

V táboře Bayernu pochopitelně všichni vědí, že onou „drobností" může být právě přítomnost Messiho v sestavě soupeře.

„Messi je sice skutečný démon, ale i démony je možné zkrotit,"  uklidňoval fanoušky svého týmu Bastian Schweinsteiger.

„Musíme se před ním mít na pozoru, ale stejně tak si musíme dát pozor na celý útok Barcelony. Messi je sice nejlepším fotbalistou na světě, ale Barca není jen o Messim. Má kvalitní hráče na každém místě sestavy," připomínal kapitán mnichovského celku Phillipp Lahm.

Reklama

Související témata: