Hlavní obsah

Zatracený Casillas opět v brance Realu? Situace je dál napjatá, Mourinho nemá na výběr

Dortmund

Ve středečním druhém semifinálovém duelu Ligy mistrů se schyluje k velkému návratu. Do branky Bílého baletu by se měl znovu postavit Iker Casillas, dlouholetá opora Realu Madrid, která však v posledních týdnech pod trenérem Josém Mourinhem pouze vysedává na lavičce. Znamená to konec sporu obou kohoutů? Nejspíš nikoliv. Portugalský trenér nemá příliš na výběr, aktuální jedničku Diega Lópeze totiž pobolívá hrudník a jeho start na vestfálském stadiónu se jeví jako nepravděpodobný.

Foto: Juan Medina, Reuters

Ještě před několika měsíci byl Iker Casillas neotřesitelnou jedničkou v brance Realu Madrid, teď jen zahřívá lavičku a čeká na další šanci.

Článek

Jednatřicetiletý Casillas naposledy nastoupil v základní sestavě Bílého baletu 23. ledna ve čtvrtfinále Španělského poháru proti Valencii, po čtvrthodině si ale zlomil palec na levé ruce a následně se dával dva měsíce zdravotně do pořádku.

Ani poté si ale španělský reprezentant nevybojoval místo v základní sestavě, přednost totiž dostává výborně chytající Diego López, který přišel v lednu ze Sevilly. Jenže Lópeze v těchto dnech trápí silné bolesti hrudníku a není jisté, jestli úvodní semifinálový duel Ligy mistrů v Dortmundu (od 20:45) odchytá.

Mourinho má na výběr ze dvou možností - buď nasadí Casillase, pětadvacetiletého Adána, nebo Jesúse. Vzhledem k tomu, že si Portugalec nechce proti sobě poštvat fanoušky Realu, zřejmě i proti své vůli dá příležitost Casillasovi. Nahrává tomu také důležitost středečního utkání.

Kdo vyhraje zápas Borussia - Real?
Zvítězí Borussia
37,8 %
Zápas skončí remízou
11,5 %
Zvítězí Real
50,7 %
Celkem hlasovalo 6178 čtenářů.

Reklama

Související témata: