Hlavní obsah

Bylo to "Waterloo" Barcy, nebohého ptáčka v drápech Bayernu, píše španělský tisk

Madrid

"Bylo to 'Waterloo' Barcelony, v roli nebohého ptáčka skončila v drápech Bayernu. V bavorské metropoli se zhroutil tým, který Lize mistrů kraloval posledních pět let. Prostě výprask se vším všudy." Tak hodnotí úterní vystoupení katalánského velkoklubu v Allianz Aréně španělský tisk.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Lionela Messiho Bavoři zcela vymazali.

Článek

Fotbalisté Barcy byli k nepoznání. I když k jasnému vítězství již jistého německého mistra 4:0 přispěly chyby rozhodčího, Bayern byl podle médií jasně lepší a svého soupeře předčil ve všech směrech.

Deník Marca označil duel za "skandální kanonádu", v níž neměly platit první tři branky. Trefa Thomase Müllera kvůli faulu přihrávajícího Danteho, gól Maria Gomeze pro ofsajd a zásah Arjena Robbena zase vinou zákroku Müllera na obránce Jordiho Albu. Bavoři zato prý měli kopat dva pokutové kopy.

Podvedený divák

"Rozhodčí v Lize mistrů pokračují ve své 'slepotě'. Hlavně ve vyřazovacích bojích sledujeme alarmující množství nepochopitelných verdiktů. Nejde o to, že by z chyb těžil jeden tým, ale problém je, že divák se cítí podvedený," píše El Mundo deportivo a připomíná sporné okamžiky ze závěru odvety čtvrtfinále mezi Dortmundem a Málagou.

I přes nepřesnosti sudích však považují deníky drtivou výhru Bayernu za zaslouženou. "Rozhodčí byl tragický, ale Bayern jel jako válec. Vypadal jako směs toho nejlepšího ze hry Barcelony a Realu Madrid: od prvního týmu si vzal přesnost v kombinaci a od druhého bojovnost a bleskové útoky. (Sergio) Busquets, Xavi a (Andrés) Iniesta se vůbec nedostali do rytmu," uvádí Sport.

Kralující tým se zhroutil

"Bylo to 'Waterloo' Barcelony, legendy posledních let, tentokrát nebohého ptáčka v drápech Bayernu. Bez ohledu na chyby sudích šlo zkrátka o totální výprask, korunovaný dvěma góly Müllera a jedním Gomeze a Robbena. V Allianz Aréně se zhroutil tým, který soutěži kraloval posledních pět let, dál není co říct," otvírá svou zprávu o utkání list El Mundo.

Španělský Sport si všímá naprosté fyzické převahy Bayernu. "Svěřenci Juppa Heynckese si na soupeři doslova smlsli. Silová převaha domácích byla drtivá. Trenér Tito Vilanova šetřil v lize několik hráčů, ale nebylo to znát, Barcelona dokončuje sezónu prakticky bez sil. A proti soupeřům jako Bayern se za to draze platí."

Podaří se Barceloně po výprasku v Mnichově ještě postoupit do finále?
Ano
17,4 %
Ne
82,6 %
Celkem hlasovalo 35181 čtenářů.

Reklama

Související témata: