Hlavní obsah

A teď německé finále, poručil Císař Franz. Jenže i Mourinha zajímá jen trofej

Dortmund

Německo se opájí úterní demolicí věhlasné Barcelony. Chce však ještě víc. Německé finále fotbalové Ligy mistrů! A proč ne, když Bayern Mnichov už jednou nohou ve Wembley je a Dortmund si na Real Madrid také troufá, protože v základní skupině s ním měl lepší bilanci. V případě Borussie to však má jeden háček. Na lavičce Bílého baletu sedí José Mourinho, který se v Lize mistrů vyzná...

Foto: Ina Fassbenderová, Reuters

Fotbalisté Dortmundu Moritz Leitner (vlevo), Lukasz Piszczek a Robert Lewandowski se radují z gólu.

Článek

Borussia versus Bayern. Nejdřív 4. května v rámci bundesligy a potom 25. května ve Wembley ve finále Ligy mistrů. To je ideální scénář, který natěšeným německým fanouškům narýsoval populární Císař Franz.

„Ani v nejbujnějších snech by se mně nemohlo zdát, že Barcelonu porazíme o čtyři góly. A teď budu přát Dortmundu, aby si se španělským soupeřem také poradil," nechal se slyšet čestný prezident mnichovského klubu Franz Beckenbauer a nezapřel, že je patriot.

Jenže mluvte o německém finále před koučem Bílého baletu! „Real Madrid je jeden z mála klubů, ve kterém se umístění na druhém místě nepočítá. Plánujeme se tedy dostat do finále a tam zvítězit," reaguje José Mourinho.

Portugalský trenér se v létě nejspíš vrátí do Chelsea. Finálová rozlučka s Realem by tedy pro něj byla stylová, z Wembley to má na Stamford Bridge jen kousíček...

Ve skupině měl Dortmund navrch

Podceňovat ovšem Dortmund nemůže. Oba týmy na sebe narazily již v základní skupině, Borussia doma vyhrála 2:1 a v Madridu remizovala 2:2.

„Všechny čtyři góly jsme na podzim dostali po našich hrubých chybách. Věřím, že v semifinále se už nebudou opakovat," holedbá se Mourinho, který Ligu mistrů vyhrál s Portem (2004) a Interem Milán (2010).

Hráči jeho slova potvrzují. „Ve skupině jsme nebyli v takové formě jako nyní. Máme velké sebevědomí, které nám dovoluje hrát velmi dobře," ujišťuje Ángel di María, záložník Realu.

„Soupeř teď opravdu vypadá mnohem silnější, ale kvůli němu nebudeme měnit svůj styl hry," slibuje Jürgen Klopp, trenér Dortmundu.

Borussia Dortmund - Real Madrid
První zápas semifinále Ligy mistrů, středa 20:45. Rozhodčí Kuipers (Niz.). Přímý přenos ČT Sport, on-line reportáž Sport.cz.
Předpokládané sestavy:
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotič, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Bender - Blaszczykowski, Götze, Reus - Lewandowski.
Real: López - Ramos, Pepe, Varane, Coentrao - Khedira, Alonso - Di María, Özil, Ronaldo - Benzema.

Reklama

Související témata: