Hlavní obsah

Mourinho věří v zázrak. Real může s Dortmundem odehrát nejdůležitější zápas za posledních deset let, tvrdí

Madrid

Po výprasku 1:4 na stadiónu Dortmundu naděje fotbalistů Realu Madrid na finále Ligy mistrů radikálně poklesly a v postup španělského mistra před úterní semifinálovou odvetou věří už jen málokdo. Naděje však umírá poslední a slavný kouč José Mourinho i přes údajné spory s řadou opor týmu ještě neztrácí naději.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Loučí se José Mourinho s Madridem a směřuje do Londýna?

Článek

Jeho odchod z Realu Madrid po sezóně se už ve Španělsku považuje za hotovou věc, charismatický Portugalec by tak v případě úterního neúspěchu s velkou pravděpodobností nenaplnil jeden z hlavních cílů angažmá v Madridu, tedy získat pro královský klub po jedenáctiletém čekání opět pohár pro vítěze Champions League.

Mou však nechtěl před zápasem svůj případný konec v Realu vůbec řešit. „Moje budoucnost vůbec nezáleží na tom, co se stane v úterý. Jestli to bude můj poslední zápas na lavičce Realu v Lize mistrů? Já hlavně cítím, že to může být nejdůležitější zápas Realu za posledních deset let. Jenže to už jsem cítil před utkáním v Dortmundu a nakonec jsme to odehráli jako by šlo o přátelák," rozpovídal se Mourinho.

Rovněž razantně popřel zprávy německého bulvárního deníku Bild, že dortmundskému kouči Jürgenu Kloppovi prozradil, že po sezóně odejde do Chelsea, což sám Klopp následně dementoval.

Neúspěch je vždy vina trenéra

„Pravdou je, že jsem s Kloppem o mé budoucnosti vůbec nemluvil. Je ostudné, že lidé čtou noviny a pak neposlouchají, co Klopp říká," káral trenér. A v podobném duchu se vyjádřil i ke spekulacím, že by jej v Madridu měl nahradit Ital Carlo Ancelotti: „Pokud chcete vědět o kontaktech mezi Realem a Ancelottim, musíte se zeptat v Madridu, a ne mě."

Mourinho už dokázal Ligu mistrů vyhrát se dvěma týmy a triumf v nejprestižnější evropské soutěži se od něho očekával i v Realu, jenže před úterní odvetou je velmi blízko tomu, že ani třetí rok po sobě v madridském angažmá tento cíl nesplní.

„Úspěch fotbalových klubů prakticky vždy patří všem, ale neúspěch bývá vždy chybou kouče. Ale to mě nijak z klidu nevyvádí, vím, jaká je situace. Ve fotbale se pohybují fantastičtí trenéři, kteří nevyhráli Ligu mistrů ani jednou. Já ji vyhrál dvakrát, za což musím děkovat Bohu. A budu dál bojovat, abych ji vyhrál i potřetí," netajil kouč Realu.

Dortmund tipoval na vítěze

Před odvetou s Dortmundem se nechal slyšet, že už na začátku sezóny předpovídal, že Borussia bude patřit k hlavním adeptům na celkový triumf v Champions League.

„Myslel jsem si, že Dortmund bude jedním z kandidátů na vítězství. Nepřekvapuje mě, jak si teď vede. A i když po sezóně ztratí Maria Götzeho a spekuluje se o odchodu Lewandowského, zůstane jim výborná struktura týmu, se kterou bude moct trenér Klopp dál pracovat," dodal portugalský kouč.

I přes nepříznivý výsledek z úvodního zápasu a skvělou formu soupeře nevzdává naději, že by Real mohl Dortmund vyřadit a postoupit na jeho úkor do finále.

„Nedokáži matematicky vyjádřit, jakou máme šanci na postup. Ale zůstávám klidný. Dobře vím, že ve fotbale se může stát všechno. I když je nám jasné, že jsme v obtížné situaci," dodal Mourinho.

Reklama