Hlavní obsah

Real zkusí všechno, ale Dortmund je těžko k poražení. Nebudeme hrát zanďoura, slibuje Klopp

V úterý večer se definitivně rozhodne o prvním finalistovi Ligy mistrů. Real Madrid se na svém stadiónu Santiago Bernabéu pokusí od 20:45 hodin (přímý přenos Prima Cool, on-line na Sport.cz) smazat tříbrankové manko a ještě zdramatizovat duel s Borussií Dortmund. Německý celek a černý kůň celé soutěže si však na horké španělské půdě hodně věří. Domácí výsledek 4:1 Borussii nahrává, kouč Jürgen Klopp však zůstává opatrný a před soupeřem chová patřičný respekt. I tak ale slibuje, že Dortmund neustoupí od své tradiční taktiky.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Jürgen Klopp (vlevo) má k branám finále Ligy mistrů mnohem blíž, než jeho protivník, ale také kamarád José Mourinho s Realem Madrid.

Článek

Borussia Dortmund přijíždí do Madridu.

Když se oba celky střetly v základní skupině, Němci poněkud překvapivě ani jednou neprohráli. A už na podzim se ukázalo, že Dortmund může v celé soutěži myslet hodně vysoko. V Lize mistrů dokonale využil domácího prostředí, kde ještě neprohrál a hlavně - v prvním semifinále si po střeleckém koncertu Roberta Lewandowského vytvořil luxusní třígólový náskok.

„Jsme nadšení z prvního zápasu a uvidíme, co přinese odveta. Real zkusí všechno, ale my jsme v současné době jen těžko k poražení," tvrdí trenér vestfálského týmu Jürgen Klopp.

Do Madridu by mělo přicestovat až osm tisíc příznivců BVB a zkušený trenér věří, že po zápase budou všichni slavit postup do finále. „Ale ještě tam nejsme. Před pár lety by si asi těžko někdo představil, že budeme sbírat takové úspěchy. Můžeme splnit sen mnoha fanoušků tady i doma v Německu, a tak musíme zvolit správný způsob hry," dodal Klopp.

Německý trenér slíbil, že žádného „zanďoura" nechystá a Borussia v Madridu nezaleze před vlastní šestnáctku. Dortmund chce dál hrát svůj fotbal. „Je to naše dlouhodobá myšlenka, která je hráčům vlastní, nic co bych si vymyslel. Musíme být znovu disciplinovaní, kompaktní a zároveň odvážní. Máme velký útočný potenciál a chceme ho využít stejně, jako v prvním utkání," řekl Klopp.

Manchester City už tasí milióny za Reuse

Úspěch Borussie nezůstává bez odezvy a movité evropské kluby už zvažují, kterou hvězdu získají do svého kádru. Nedávný přesun záložníka Götzeho do konkurenčního Bayernu Mnichov vyvolal u fandů Dortmundu velké protesty a vlnu nevole, přetřásá se také možný odchod kanonýra Lewandowského, o kterého prý stojí Bayern a Manchester United.

Dalším hráčem, který by mohl v létě z Dortmundu odejít, je Marco Reus. Podle anglických médií o něj dost stojí Manchester City a nabízí přestupní částku 38 miliónů eur.

Všichni členové úspěšné dortmundské party si ještě před možným odchodem mohou splnit dětský sen - nastoupit ve finále Ligy mistrů a získat prestižní Ušatý pohár. Jak dopadnou fotbalisté Dortmundu v úterní odvetě na Santiago Bernabéu? Zápas sledujte od 20:45 hodin v on-line reportáži na Sport.cz.

Které týmy si zahrají letošní finále Ligy mistrů ve Wembley?
Bayern a Dortmund
65,5 %
Bayern Mnichov vyzve Real Madrid
23,1 %
Finále bude španělské - Barcelona vs. Real Madrid
4,7 %
Finále si zahrají Barcelona s Dortmundem
6,7 %
Celkem hlasovalo 13323 čtenářů.

Reklama

Související témata: