Hlavní obsah

Finále Made in Germany! Němci slaví, podle Guardioly hraje Bayern vražedně dobře

Mnichov

Německý sen se stal skutečností, v zemi našich západních sousedů se po semifinálových odvetách milionářské soutěže pořádně slavilo. Radost, euforie, nadšení - Vítězem Ligy mistrů je Německo. Takové titulky zaplavily německý tisk poté, co se do finále soutěže probojovaly celky Borussie Dortmund a Bayernu Mnichov. Poprvé v historii elitní evropské klubové soutěže se tak uskuteční ryze německé finále.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Fotbalisté mnichovského Bayernu se radují z postupu do finále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci Bayernu oslavují vítězství

Londýn zažije invazi desetitisíců německých fanoušků. Finále, které se uskuteční 25. května ve slavném Wembley, bude počtvrté v historii novodobého formátu Ligy mistrů záležitostí dvou mančaftů ze stejné země.

"Národní" finálové bitvy Ligy mistrů:
1999/2000Real Madrid - Valencie 3:0
2002/03AC Milán - Juventus 0:0, na penalty 3:2
2007/08Manchester United - Chelsea 1:1, na penalty 6:5

„Vítězem Ligy mistrů pro rok 2013 je Německo!" uvádí německý bulvární deník Bild. „Ušatý pohár se znovu přesune do vitríny bundesligového klubu," dodává sportovní list Kicker.

Všechny německé deníky se rozplývají nad suverénním výkonem Bayernu Mnichov, který v semifinále nečekaně hladce pokořil Barcelonu a po celkovém skóre 7:0 je hlavním adeptem na zisk cenné trofeje. „Mýtus Barcelona už je historií. Bayern demonstroval svou sílu a Kataláncům nedal šanci," doplňuje Bild.

Média shodně připomínají, že Barcelona postrádala hvězdného Lionela Messiho, ale to podle nich přispělo jen k poklidnějšímu postupu. Bayern by si prý poradil i tak. „Chyběl Messi, a tak Bayern neměl žádné stresy," zveršoval Bild. Die Welt zase ocenil disciplinovanost hráčů. „Fotbalisté Bayernu okouzlili i svou disciplinovaností a férovostí. Žádný z hráčů ohrožených žlutou kartou nemusel být napomínán, pro finále tak má Bayern nejsilnější možnou sestavu."

Bavorský tým se představí ve finále Ligy mistrů potřetí během posledních čtyř sezón. V roce 2010 prohrál 0:2 s Interem Milán, minulý rok pak doma překvapivě podlehl Chelsea v penaltovém rozstřelu 3:4, když v základní hrací době skončil duel 1:1.

Bayern hraje vražedně dobře, všiml si Guardiola

Této neskutečné bilance, ale i skvělých výkonů, si nemohl nepovšimnout trenér Josep Guardiola. Bývalý úspěšný kouč Barcelony v létě převezme bavorské mužstvo po legendárním Juppu Heynckesovi. „Bayern hraje vražedně dobře a prožívá skvělou sezónu!" vzkázal Guardiola z kolumbijské Bogoty, kde vystoupil na tematické přednášce „fotbalová vášeň, vedení a týmová práce".

Bayern bude v Londýně útočit už na svou pátou evropskou trofej, svůj zatím poslední Ušatý pohár získal v roce 2001 po výhře nad Valencií. Dortmund vyhrál Ligu mistrů zatím jen jednou, když před šestnácti lety ve finále přehrál Juventus 3:1.

Kdo vyhraje německé finále letošního ročníku fotbalové Ligy mistrů?
Borussia Dortmund
36,3 %
Bayern Mnichov
63,7 %
Celkem hlasovalo 31027 čtenářů.

Reklama

Související témata: