Hlavní obsah

UEFA naštvala příznivce Dortmundu. Kvůli přísným pravidlům bude finále LM bez tradičního chorea

Evropská fotbalová unie (UEFA) pořádně naštvala velkou část příznivců Borussie Dortmund, ale i druhého finálového účastníka Ligy mistrů Bayernu Mnichov. Sobotní finále bude ochuzeno o tradiční choreografii fanoušků Borussie, kteří jsou vyhlášení svými nápaditými kreacemi. Kvůli zpřísněným bezpečnostním opatřením v londýnském Wembley se skalní příznivci Dortmundu rozhodli od svých plánů, předvést v hledišti další secvičené představení, upustit.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Příznivci Borussie Dortmund musí na své tradiční choreo ve finále Ligy mistrů zapomenout.

Článek

"Rádi bychom ukázali, co dokážeme. Ale kvůli rozsahu opatření a omezení ze strany UEFA nám nezbyla jiná možnost než rozhodnout, že žádné choreo nebude. Vedle protipožárních opatření nám bylo zapovězeno zapojit do naší akce celou prostřední část tribuny. Nemohli bychom tak vytvořit celkový obraz," uvedlo tvrdé jádro fanoušků Borussie na svém webu. "Jsme z toho velmi zklamaní."

Opatření UEFA kritizovali i příznivci Bayernu, svou choreografii však hodlají předvést.

Finále Ligy mistrů se hraje v sobotu od 20:45 hodin v londýnském Wembley, oba týmy dostaly k dispozici celkem 48 tisíc kusů vstupenek z celkové kapacity 86 tisíc míst. Zbylých 38 tisíc sedaček je rezervováno pro sponzory, delegáty UEFA a další "důležité" persony.

Reklama

Související témata: