Hlavní obsah

Sázkař ze severu Moravy hraje o dva milióny, na Dortmund vsadil 250 tisíc korun

Favorizovaný Bayern Mnichov, schopný outsider Borussia Dortmund. Německé finále fotbalové Ligy mistrů je velkou výzvou i pro sázkaře. Před sobotním duelem v Londýně berou kanceláře i internetové portály útokem a zcela jednoznačně na tiketech preferují Bayern. Zápas začíná ve 20:45, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Robert Lewandowski jásá! Udeří kanonýr Dortmundu také ve finále proti Bayernu...?

Článek
Fotogalerie

Odlet hráčů Borussie Dortmund do Londýna.

Hráči Bayernu Mnichov dorazili do Londýna.

Jednoho z největších fanoušků Dortmundu najdeme v sobotu večer na severu Moravy. Tam totiž podal u Tipsportu sázkař již v únoru tiket na celkovou výhru Dortmundu v Lize mistrů. Za mimořádnou sázku 250 tisíc korun a při tehdejším kurzu 9:1 by v případě úspěchu jím tipovaného týmu získal téměř 2 milióny korun.

Tento odvážlivec je se svým názorem na výsledek v menšině. „Finálové souboje Ligy mistrů bývají z pohledu sázkařů velmi vyrovnané, objemy sázek nelámou rekordy. Letos je tomu jinak. Jméno Bayern a jeho výhra na tiketech vládnou," říká Ladislav Pavlis, vedoucí bookmaker Tipsportu.

Sázky zatím v objemu kolem 2 miliónů korun jsou z 80% podány na kurz 1,75:1 na výhru Bayernu, 15% míří na remízu po 90 minutách (kurz 3,95:1) a zbytek jde na výhru Dortmundu v kurzu 4,75:1.

Risk se může vyplatit

Také další české sázkové kanceláře jsou na tom podobně. „Sázkaři sice výrazně favorizují Bavory, kurs 1,73:1 je ale při schopnostech Dortmundu v čele s kanonýrem Lewandowským na hraně. Možná bych zvážil trochu zariskovat a v kursu 4,65:1 tipoval Dortmund. Každopádně nepochybuji, že to tentokrát nebude klasické taktické finále, ale budou padat branky. Myslím, že minimálně 3 góly v kursu 1,7:1 uvidíme," zvažuje Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

Na triumf bavorského celku si u Fortuny zatím vsadilo celých 90% sázkařů.

Na tiketech se nejčastěji objevuje přesné skóre 2:3 pro Bayern v kursu 22:1. Z potenciálních střelců branek se nejvíce na jedné straně věří Mandžukičovi 2,5:1, Müllerovi 3:1 a Robbenovi 3,5:1, na druhé pochopitelně Lewandowskému 2,7:1.

Bookmakeři Fortuny zařadili do nabídky i řadu speciálních sázek, zájemci tak mohou tipovat například to, že Bayern vyhraje až na penalty (13:1), první gól bude vlastní (25:1), nebo že jediný gól zápasu vstřelí Lewandowski (40:1).

Bayern láká střeleckým potenciálem

V posledních dvou kolech Ligy mistrů (proti nejtěžším soupeřům - Barceloně a Juventusu) má Bayern neskutečné skóre 11:0. Díky velkému střeleckému potenciálu a propracované obranné činnosti si proto od bookmakerů Chance vysloužil kurz na vítězství 1,76:1. Dortmund je bez veledůležitého hráče - Götze je zraněný. Kurz 4,80:1 pro černožlutý tým nevěstí nic dobrého.

Na německém finále si sázkaři smlsnou. „Pro fanoušky jsme připravili na 140 sázkových příležitostí. Vypisujeme i speciální sázky, jako způsob vítězství, počty karet, nebo hráčské duely. Už nyní je na sobotní zápas nabráno více než půl miliónu korun," uvádí Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Kdo vyhraje Ligu mistrů 2012/13?
Bayern Mnichov
50,4 %
Borussia Dortmund
49,6 %
Celkem hlasovalo 35799 čtenářů.

Reklama