Hlavní obsah

Bayern rozdával vstupenky na přenos z finále zadarmo, ty se teď prodávají za sto eur

Mnichov/Dortmund

V době finále Ligy mistrů mezi Bayernem a Dortmundem se náměstí spousty německých měst promění v obří fanouškovské zóny. Na televizní přenos z londýnského Wembley z prvního ryze německého finále LM se chystají milióny fanoušků a sehnat třeba místo v restauraci na sobotní večer je už téměř nemožné.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Příznivci Borussie Dortmund se sejdou ve Vestfálské hale.

Článek

V domovských městech obou finalistů, v Mnichově a Dortmundu, se prakticky o ničem jiném nemluví. Hodně příznivců se těší, že budou "zápas roku" prožívat společně.

V Berlíně na stadiónu, v Dortmundu v halách

Bayern svým fanouškům, kteří se nedostanou do Wembley, nabídl možnost sledovat zápas na domácím stadiónu. Vstupenky rozdával zdarma a ty byly rychle rozebrány, přestože kapacita Allianz Areny je 66 tisíc míst. Den před utkáním se už prodávaly na internetu po sto eurech.

V Dortmundu se osmnáct tisíc diváků sejde pod střechou dvou Vestfálských sportovních hal a dalších 45 tisíc se žlutočernými vlajkami Borussie zaplaví náměstí před radnicí. Na případných oslavách trofeje v centru města pořadatelé očekávají čtvrt miliónu lidí.

Jako při šampionátu

Stejný počet může v případě alespoň trochu příznivého počasí sledovat finále v Berlíně. Na tradičním místě blízko Braniborské brány je stejně jako při mistrovství světa v roce 2006 přichystáno pět obřích obrazovek a spousta stánků s občerstvením.

Organizátorům dělá starosti předpověď počasí, která na sobotu slibuje déšť a velké chladno. Možná proto fanoušci Bayernu upletli obří klubovou šálu dlouhou 1,6 kilometru. Svůj díl k ní přidalo na dva tisíce lidí.

Pozor na teroristy!

Německo vydalo v sobotu dopoledne varování před možným teroristickým útokem na veřejných shromážděních fotbalových fanoušků. Informoval o tom server Speigel Online. Varování předal ministerstvu vnitra šéf Spolkového kriminálního úřadu. Úřady se chystají zvýšit bezpečnostní opatření.

Agentura DPA upozorňuje, že podobná varování v minulosti často vyšla na prázdno. Policie ale hodlá nasadit veškeré prostředky, aby zvýšila bezpečnost. V paměti totiž stále zůstává nedávný útok na bostonský maratón, během nějž zemřeli tři lidé.

Kdo vyhraje Ligu mistrů 2012/13?
Bayern Mnichov
50,4 %
Borussia Dortmund
49,6 %
Celkem hlasovalo 35799 čtenářů.

Reklama

Související témata: