Hlavní obsah

Nejsme arogantní ani povýšení. Ale finále Ligy mistrů bychom měli vyhrát my, míní šéf Bayernu

Už po výhře v první osmifinálové partii letošního ročníku Ligy mistrů na Emirates Stadium si šéf mnichovského Bayernu Karl-Heinz Rummenigge při společné slavnostní večeři s klubovým vedením Arsenalu přál, aby se jeho klub v květnu do Londýna vrátil. Touha se mu splnila, neboť Bayern do finále dokráčel a dnes se představí ve Wembley ve finále nejprestižnější evropské klubové soutěže. A dokonce poprvé v historii Champions League ve finále ryze německém, neboť jeho soupeřem bude Borussia Dortmund. „Bylo by pro nás sladké vyhrát trofej právě na anglické půdě," vyslovil K.H. Rummenigge své další velké přání.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbalisté Bayernu se radují z vítězství v bundeslize, teď chtějí i torfej za Ligu mistrů,

Článek

Šéf Bayernu měl své důvody, proč právě takové přání v Londýně v předvečer finále vyslovil.

"Loni jsme 19. května přišli o trofej velice nešťastně, protože nám ji z Mnichova odvezl anglický celek. Proto toužíme, abychom ji tentokrát odvezli z Anglie k nám do Mnichova," dešifroval své myšlenkové pochody.

Nejen hořkost z loňského finále v Allianz Areně, kde nakonec triumfovala Chelsea po penaltovém rozstřelu, však vede Rummeniggeho k přesvědčení, že by si jeho Bayern vítězství v Lize mistrů zasloužil.

I v bundeslize jsme dominovali, připomněl Rummenigge

"V průběhu čtyř let už jsme potřetí ve finále, na žebříčku UEFA figurujeme na druhém místě hned za Barcelonou, kterou jsme v semifinále vyřadili, máme kompaktní tým, který hrál celou letošní sezónu fantastický fotbal," vypočítával důvody, proč by v sobotní noci měli ve Wembley zvednout trofej nad hlavu právě jeho hráči.

"Bundesligu jsme navíc vyhráli s náskokem pětadvaceti bodů před vicemistrem z Dortmundu, přičemž v celém Německu se snad nenašel nikdo, kdo by našemu trenérovi Juppu Heynckesovi titul nepřál," narazil i na suverénní tažení Bayernu bundesligou, pod nímž zanechal svůj výrazný autogram právě Heynkces.

"Zasloužil by si i evropský triumf," připomněl, že osmašedesátiletý kouč po sezóně v Bayernu končí a mužstvo převezme Pep Guardiola.

Rivalové z Dortmundu vyčítají mnihchovskému protivníkovi, že se před finále chová až příliš sebejistě, ba mnohdy dokonce arogantně. Rummenigge to ale rezolutně odmítá.

"Žádná arogance, natožpak povýšenost z nás nečiší, protože máme ještě před očima loňskou zkušenost. Všichni moc dobře víme, co se může během jednoho zápasu stát. Takže je třeba k utkání s Dortmundem přistoupit jako k většině zápasů v průběhu sezóny," dodal Rummenigge.

Kdo vyhraje Ligu mistrů 2012/13?
Bayern Mnichov
50,4 %
Borussia Dortmund
49,6 %
Celkem hlasovalo 35799 čtenářů.

Reklama