Hlavní obsah

Robben zrušil své prokletí a vystřelil Bayern na Olymp

Berlín

Německá média mají po německém finále fotbalové Ligy mistrů jednoznačného hrdinu. Bayern Mnichov porazil ve Wembley rivalskou Borussii Dortmund 2:1 především díky gólu Arjena Robbena v 89. minutě. Holanďan přitom loni ve finále proti Chelsea zahodil v prodloužení penaltu a do soboty prohrál hned čtyři velká finále. V Londýně se však nálepky smolaře konečně zbavil a je oslavovaným triumfátorem.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Arjen Robben z Bayernu dává rozhodující gól finále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

To je pane příběh. „Bláznivé! Rozhodl Robben. Promi-finále ve Wembley: Merkelová podala ruku Hönessovi," píše Bild.

„Robben gólem krátce před koncem zrušil své prokletí finálových zápasů a rozhodl o vítězi německého zápasu, který se svou intenzitou a úrovní zařadil mezi atraktivní," všímá si Die Welt.

Stalo se tak přitom ve chvíli, kdy už byla na dosah další porce dramatu. „Robbenovo ‚last minute' protlačilo Bayern k trofeji," píše SportBild.

Nasadil týmu evropskou korunu

„Když už všichni mysleli na prodloužení, Robben přece trefil a Bayern zvítězil 2:1. Londýn viděl svižné finále," přidává se Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Loni byl nešťastníkem, letos hrdinou. „Robben vystřelil Bayern na Olymp," oslavuje Holanďana také Süddeutsche Zeitung.

„Robben nasadil Bayernu evropskou korunu. V jiskřivém finále bohatém na šance vytrhl Dortmund ze snů o trofeji. Mnichované se po zarmucujících neúspěších z let 2010 a 2012 radují po dvanácti letech," poukazuje Kicker.

Cenu mu předal Ferguson

Není tedy divu, že právě Robben převzal od bývalého slavného kouče Manchesteru United Alexe Fergusona cenu pro nejlepšího hráče utkání.

„Nemůžu ani uvěřit tomu, co se stalo. Kromě loňského roku jsem před třemi lety prohrál ve finále mistrovství světa proti Španělsku, ve stejném roce ve finále Ligy mistrů a jednou také v Německém poháru. Nechtěl jsem mít nálepku smolaře. Teď ale slavíme a já můžu na předchozí porážky zapomenout," oddechl si Robben.

Reklama