Hlavní obsah

Poražení hrdinové z Dortmundu už mysleli na prodloužení. Finále si chtějí zopakovat

Londýn

Padnout se dá se ctí, což fotbalisté Borussie Dortmund ve Wembley dokázali. Robbenův gól na 1:2 těsně před koncem řádné hrací doby je šokoval, tou dobou už mysleli na prodloužení. Porážka s Bayernem Mnichov je však prý nezastaví, finále Ligy mistrů si chtějí co nejdříve zopakovat. Tým kouče Jürgena Kloppa po sobě v tomto ročníku zanechal ten nejlepší dojem.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Zklamání hráčů Dortmundu bylo po závěrečném hvizdu obrovské.

Článek
Fotogalerie

Ticho jako v hrobě. Tak už to v kabině poraženého týmu chodí. Hráči Borussie byli o to více zklamaní, že zabiják Robben utnul jejich sen až v 89. minutě finále.

„Tou dobou už jsme přemýšleli o prodloužení," přiznal obránce Mats Hummels.

„Jsme samozřejmě velmi zklamaní a smutní. Byli jsme na finále perfektně nachystaní, ale nevyužili šance ujmout se vedení. Naopak Ribéry s Robbenem to v závěru sehráli skvěle a rozhodli. A měli i štěstí. Ne že by si však Bayern pohár nezasloužil," uznal Hummels. „I pro nás to byla skvělá sezóna. Chceme na ni navázat i v příštích letech a znovu se dostat do finále," ujistil ještě.

Skvělá reklama pro německý fotbal

Brankář Roman Weidenfeller popsal ztichlou šatnu. „Nikdo tam nemluví, což je po takovém utkání normální. Jsme sice velmi zklamaní, ale můžeme být velmi hrdí na to, čeho jsme dosáhli a co jsme během celé sezóny v Lize mistrů předvedli. A ve finále pochopitelně také! Sehráli jsme s favorizovaným Bayernem vyrovnanou partii a dokonce měli šance rozhodnout zápas v náš prospěch," vyzdvihl kapitán Borussie.

„V prvním poločase jsme byli lepším týmem, ve druhém už se nám tolik nedařilo. Teď to musíme brát, jak to je. Sehráli jsme v sezóně několik fantastických zápasů. A finále s Bayernem bylo skvělou reklamou pro německý fotbal," poukázal Weidenfeller.

Zapomínali na rozlučkové party

„Cítím se prázdný. Chtěli jsme vyhrát trofej, takže je těžké vyrovnat se s tím, že jsme inkasovali v poslední minutě. Cíl nám těsně unikl, přitom jsme nepotřebovali žádný zázrak. Každý snad uzná, že Bayern nebyl ve finále bezkonkurenční," láteřil útočník Marco Reus.

„Bylo by špatné tvrdit, že Bayern si nezasloužil vyhrát. I ve finále určitě hrál dobře," zachoval si nadhled obránce Neven Subotić. „Je však trochu depresivní, jak dali rozhodující gól. Nejsem si vůbec jistý, že Ribéry chtěl zády k míči a patou nahrát Robbenovi, ale to je fotbal. Jsme mladý tým a budeme to brát jako ponaučení, abychom šli dál."

Party na rozloučenou si zklamaní hrdinové nenechali ujít. „Sedneme si i s rodinami. Pořádně vidím svou rodinu jednou za rok, takže jsou všichni tady... Bude to těžké, ale většinu noci se budeme snažit, abychom na finále zapomněli a vymazali je z našich hlav. Je to ponaučení, abychom příště došli až na vrchol," přál si Subotić.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články