Hlavní obsah

OBRAZEM: Takhle slaví šampióni! Německý pohár získáme i s 1,8 promile, chvástal se Rummenigge

Obrovský tlak z nich spadl, po prohraných finálových bitvách v letech 2010 a 2012 se fotbalisté mnichovského Bayernu na třetí pokus konečně dočkali triumfu v prestižní Lize mistrů. Výhra 2:1 nad Dortmundem ve Wembley rozpoutala vzápětí bouřlivé oslavy přímo v britské metropoli. V obřím tanečním sále Great Room v hotelu Grosvenor House teklo pivo, víno i šampaňské proudem, novopečení evropští šampióni si užívali euforie do časných ranních hodin!

Foto: Alexander Hassenstein, ČTK/AP

Bastian Schweinsteiger z Bayernu líbá na banketu vítězů Champion League svoji přítelkyni Sarah Brandnerovou.

Článek
Fotogalerie

Záložník Bastian Schweinsteiger juchal na parketu s pohárem a líbal se s přítelkyní Sarah Brandnerovou, ještě po druhé hodině ranní vířil v rytmu i brzy 68letý kouč Jupp Heynckes, jenž po sezóně přepustí místo na lavičce bavorského mužstva Pepu Guardiolovi.

Mezi bezmála dvěma tisícovkami pozvaných hostů nechyběli například bývalý vynikající tenista Boris Becker, někdejší kanonýr červeno-bílých Luca Toni či známý televizní moderátor Thomas Gottschalk. Až kolem půl páté se hvězdy Bayernu přesunuly do týmového hotelu The Landmark, referoval deník Bild.

Bayern zažívá báječnou sezónu a stojí před ním další výzva. Po zisku mistrovského titulu a čerstvém triumfu v Champions League, za který si každý z 18 členů kádru bundesligového šampióna přišel díky speciálním odměnám na 200 000 eur (5,1 miliónu korun), může tým dosáhnout dokonce na "triple". V sobotu 1. června totiž sehraje ještě finále domácího poháru se Stuttgartem a vyhrát tyto tři trofeje v jedné sezóně se ještě v historii žádnému německému klubu nepodařilo.

„I s 1,8 promile máme šanci vyhrát," tvrdil v euforii se topící výkonný ředitel Bayernu a někdejší obávaný útočník Karl-Heinz Rummenigge, který prý bujaré oslavy na banketu v Grosvenor House odstartoval. Nad jeho slovy je podle Bildu manažer Stuttgartu Fredi Bobic jen shovívavě pousmál: „Lidé toho v povznesené náladě namluví..."

Reklama