Hlavní obsah

VIDEO: To je oddanost! Poražené finalisty Ligy mistrů vítaly v Dortmundu tisíce fanoušků

Dortmund

Takové fanoušky by fotbalistům Dortmundu mohli leckde závidět. Přes deset tisíc příznivců vestfálského klubu přišlo v neděli odpoledne i přes nevlídné deštivé počasí do Signal Iduna Parku poděkovat týmu za statečný boj ve finále Ligy mistrů, v němž Borussia o den dříve podlehla v německém souboji ve Wembley mnichovskému Bayernu 1:2.

Loučení Borussie Dortmund s fanoušky.Video: Reuters

 
Článek

„Ani jsme nečekali, že bychom (Borussia) mohli postoupit až do finále Champions League. A i v něm jsme se statečně rvali a byli Bayernu rovnocenným soupeřem. Jsme na tým hrdí a přišli jsme ho dnes znovu podpořit," nechal se slyšet fanoušek Lucian Klaas.

Žádná tryzna se nekonala. Kapitán mužstva Sebastian Kehl poděkoval fanouškům za podporu ve finále Champions League i během celé sezóny. „Samozřejmě jsme si to představovali jinak a doufali jsme, že se tady společně setkáme při oslavách s pohárem pro vítěze. Ale bojovali jsme a myslím, že finále bylo oslavou fotbalu," dodal další z hrdinů finálové bitvy brankář Roman Weidenfeller.

„Götze, bez tebe nám chyběl kousek štěstí," objevilo se na jednom z plakátů na adresu talentovaného záložníka, který kvůli zranění stehenního svalu sledoval v Londýně pikantní souboj se svým budoucím zaměstnavatelem pouze z tribuny. Kouč bavorského týmu Jupp Heynckes navíc po sobotním finále naznačil, že by ho brzy mohla následovat i další z hvězd Borussie Robert Lewandowski.

Trenér Jürgen Klopp ale věří, že se Dortmund s oslabením kádru vyrovná. „Koupíme nějaké hráče, protože ostatní kluby chtějí ty naše. Myslím, že budeme mít pohromadě docela slušný tým. Musíme jít dál, tahle prohra nás může posílit," uvedl Klopp, který dovedl Borussii v letech 2011 a 2012 k německému titulu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články