Hlavní obsah

Petr Čech mi gratuloval, chlubil se hrdina finále Ligy mistrů Robben. V Praze si ale nic nedarují

Mnichov

Stal se nesmrtelným hrdinou Bayernu Mnichov, jemuž minutu před vypršením normální hrací doby vystřelil vítězství v Lize mistrů v sobotním finálovém duelu proti Dortmundu. Slavný, a dnes už bývalý, kouč Manchesteru United Alex Ferguson označil Arjena Robbena za jednoznačnou hvězdu zápasu. Vedle této pocty dostal holohlavý Nizozemec také několik gratulací, kterých si velmi považuje.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Arjen Robben z Bayernu si užívá radost po vstřelení vítězného gólu ve finále Ligy mistrů.

Článek

Textovou zprávu mu například poslaly i hvězdy Chelsea, proti níž se Robben a spol. marně snažili dobýt ušatý pohár v loňském finále.

„Dostal jsem nekonečně mnoho zpráv. Přišly mně i z Chelsea od kamarádů Petra Čecha, Franka Lamparda a Johna Terryho," cituje německý deník Bild devětadvacetiletou oporu Bayernu, která odehrála v minulosti také 67 zápasů právě v dresu týmu ze Stamford Bridge.

Srovná účty s Čechem?

Ironií osudu to byl právě Čech, jenž v loňském finále Ligy mistrů v Mnichově nizozemské hvězdě chytil v prodloužení penaltu, Bayern tak nevyužil velkou šanci, jak si přiblížit finálový triumf, který mu nakonec na jeho půdě Chelsea - opět velkou zásluhou Petra Čecha - po penaltovém rozstřelu vyfoukla.

Sebestředného Robbena následně zatratil nejeden mnichovský fanoušek. Jenže po roce je vše jinak, rodák z Bedumu je momentálně nejoslavovanějším mužem bavorského klubu.

„Teď po tom gólu a titulu mám mnohem více přátel než loni. Teď si ale cením mnohem víc lidí, kteří zůstali mými přáteli i před rokem a vždy tu pro mě zůstali," pochvaloval si Robben.

Brzy může navíc své účty s Chelsea a Petrem Čechem srovnat. A to v Praze, kde se oba kluby utkají na sklonku srpna v Superpoháru. Tam si ani staří kamarádi z Chelsea opět určitě nic nedarují.

Reklama

Související témata: