Hlavní obsah

Plzeň - Željezničar 4:3Po divoké přestřelce pojede Plzeň do Sarajeva jen s hubeným jednogólovým náskokem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Tomič 0 : 1
63. Čišovský 1 : 1
66. Kolář 2 : 1
76. Kolář 3 : 1
78. Selimovič 3 : 2
81. Rajtoral 4 : 2
85. Bučan 4 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Jen s hubeným jednogólovým náskokem pojedou po divoké přestřelce fotbalisté Plzně za týden ke kvalifikační odvetě 2. předkola Ligy mistrů na horkou půdu Sarajeva. Hodně nepříjemné Balkánce sice nakonec porazili, ale zápas byl mnohem těžší, než čekali. Hosté totiž v průběhu druhé půle hned třikrát udeřili, čímž českému mistrovskému celku naznačili, že se postupových ambicí rozhodně nevzdávají a že odveta bude pro Vrbův tým hodně svízelná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Daniel Kolář oslavuje druhý gól během 2.předkola Ligy mistrů proti Željezničaru Sarajevo.

Článek
Fotogalerie

Celou první půli si Plzeň hrála na polovině soupeře, dlouhé minuty obléhala jeho šestnáctku, do níž se vytrvale tlačila, ale recept na vedoucí gól hledala marně. A to přesto, že pohybem, měněním míst, hlavně však důrazným napadáním a agresivním hrou měli Vrbovi svěřenci míč prakticky permanentně pod kontrolou a hostům ho půjčovali skutečně výjimečně. Jenže snaha rozleptat defenzívu Sarajeva nevycházela, stejně jako nepřinášely efekt centry posílané do přehuštěného protivníkova pokutového území.

Plzeň versus nepřekonatelný Hadžič

Přitom šance se Plzni nabízely... A nejen po závarech, k nimž v šestnáctce logicky docházelo. Třeba už v 11. min, kdy Darida pálil těsně nad, nebo o šest minut později, kdy Petrželovu střelu mířící do šibenice vytáhl gólman Hadžič.

Při Teclově hlavičce v 21. min. se zaskvěl znovu, takže hráčům českého mistra začalo docházet, že úvodní kvalifikační partie bude především soubojem s ním a urostlými balkánskými obránci. Hlavně Tecl o tom věděl své, neboť když se objevil čtyři minuty před přestávkou na malém vápně Hadžičovi tváří v tvář, napálil balón jen do něho.

Blesková odpověď na šok

Snad v domnění, že i druhá půle se bude odvíjet podle stejné režie a gól nakonec přijde, začala Plzeň po přestávce hodně vlažně a hlavně nedůrazně. Nechala hrát protivníka a ten ji promptně ztrestal. Jamak vysunul Tomiče a ten přízemní ranou překonal Kozáčika.

Trenér Vrba zareagoval na prožitý šok dvojnásobným střídáním, které málem přineslo okamžitý efekt. Wágner byl totiž hned po příchodu na trávník k vyrovnání hodně blízko. Míč putující k němu z levé strany sice usměrňoval šikovně, ale ke smůle své i celého týmu těsně vedle.

Co se nepovedlo jemu, napravil zanedlouho Čišovský, jenž tečoval Daridovu střelu a zdánlivě nepřekonatelný brankář Hadžič poprvé kapituloval. A za další tři minuty byl obrat dokonán, neboť Kolář ve skluzu protlačil míč do sarajevské sítě podruhé.

Závěr proměněný v přestřelku

Plzeň se rozjela, Kolář se trefil i podruhé, čímž vedení svého týmu pojistil, takže se zdálo, že Plzeň kráčí k bezproblémové výhře. Sarajevo však bylo proti, neboť si chtělo uchovat naději pro domácí odvetu. Hlavičkující Selimovič výsledek zkorigoval a přivodil tak domácím komplikace.

Divoká přestřelka ovšem pokračovala. Rajtoral svému týmu dvougólový náskok znovu vrátil, jenže Bučan se trefil vzápětí také, takže Plzeň nakonec pojede k odvetě jen s hubeným jednogólovým aktivem.

Kvalifikace o Ligu mistrů - první zápas 2. předkola:
Viktoria Plzeň - Željezničar Sarajevo 4:3
Branky: 63. Čišovský, 66. a 76. Kolář, 81. Rajtoral - 52. Tomič, 78. Selimovič, 85. Bučan. Rozhodčí: Muňiz - Miranda, Suárez. ŽK: Horváth - Jamak, Selimovič, Urdinov, Bucan, Tomič.  Diváci: 10 381. Poločas 0:0.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral, Kolář (83. Ďuriš), Petržela (55. Kovařík) - Tecl (55. Wágner).. Trenér: Vrba.
Sarajevo: Hadžič - Zeljkovič, Kerla, Škaljič, Urdinov - Hasanovič (26. Sadikovič), Tomič - Selimovič (88.Hodžič), Jamak, Bučan - Adilovič. Trenér: Osim.

Reklama

Související témata: