Hlavní obsah

Bláznivý zápas, shodli se trenéři. Ani Real nemá takovou produktivitu, jako Sarajevo, tvrdil kapitán Horváth

Oba se tvářili rozpačitě. Jak plzeňský kouč Pavel Vrba, tak i kouč Sarajeva Amar Osim dost dobře nevěděli, co si o bláznivém duelu kvalifikačního předkola Ligy mistrů pomyslet. „Kdyby šlo o ligový zápas, hodnotil bych ho jako výborný. Pohárové utkání se ale musí hrát přece jen trochu jinak. Co se defenzívy týče určitě,“ vyčítal kouč českého mistra svým svěřencům chyby v defenzívě a hlavně tři inkasované góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Pavel Horváth během utkání 2.předkola Ligy mistrů mezi FC Viktoria Plzeň a FK Željezničar Sarajevo

Článek
Fotogalerie

Právě výsledek a tři obdržené branky dostaly Plzeň do složité situace. „Zbytečnými chybami jsme k nim hostům pomohli. Nevyčítal bych je jen Kozáčikovi, podíleli se na nich i jiní hráči," věděl své domácí trenér Vrba.

Přitom před utkáním tvrdil, že má o protivníkovi maximum možných informací. „To jsem měl, jen jsem neviděl zápas Željezničaru, v němž jeho hráči třikrát vystřelili na bránu a dali tři góly," přiznal domácí kouč, že v tomto směru ho hosté překvapili.

Zápas blbec, hlásil kapitán

„Vždyť takovou produktivitu nemá ani Real Madrid. A to jsem se ještě bál, aby křížná střela v samém závěru neskončila v síti také a nebyl z toho čtvrtý gól," nepomněl připomenout plzeňský kapitán Pavel Horváth, že i on valil nad efektivitou Balkánců oči.

„Blesklo mi hlavou ligové utkání s Olomoucí, kdy hosté trefili třikrát šibenici a my si dali navrch jednoho vlastence. Podobný zápas blbec jako dnes," vybavil si podivně bláznivé střetnutí. Přesto zůstal před odvetou optimistou. „Střetnutí se pro nás nevyvíjelo dobře, přesto jsme dokázali jeho průběh otočit, takže proč se odvety obávat? Škoda jen, že jsme dvakrát vedli dvoubrankovým rozdílem a neudrželi ho."

Osim: To jsem zažil jen v Japonsku

Kouč Sarajeva, syn slavného trenéra Osima Amara, jen kroutil hlavou. „Během angažmá v Japonsku jsem podobně bláznivé zápasy zažil, ale v Evropě jen výjimečně."

Aby ne, když jeho hráči vystřelili třikrát na Kozáčikovu bránu a přitom dali tři góly. „Když se hraje proti kvalitnímu soupeři, musíme mít štěstí a hrát efektivně," pokrčil rameny, aby hned přidával: „Poměrně podivný zápas. V prvním poločase se téměř nic nedělo, naopak ve druhé půli se děly věci... Mezi oběma celky byl patrný výrazný rozdíl, přitom rozdíl v kvalitě se do výsledku příliš nepromítl. Jsme samozřejmě spokojeni, protože jsme dali tři branky soupeři, o němž nevím, že by kdy tolik gólů inkasoval."

Naděje Sarajeva stouply na šest procent

S výsledkem byl samozřejmě nadmíru spokojen. „Naše naděje před odvetou jsou samozřejmě větší, než byly před cestou do Plzně. Před zápasem pro nás mluvila tři procenta, teď šest," usmíval se Amar Osim potutelně.

„Vyhráli jsme první zápas, takže postupové šance jsou skutečně velké, i když si uvědomujeme, že odveta bude těžká, Musím být ale spokojen už s tím, že jsme nepříznivý vývoj otočili a zvítězili, i když výsledek 3:1 nebo 4:2 by byl pochopitelně přijatelnější," neomítal roli favorita plzeňský trenér Pavel Vrba.

Reklama

Související témata: