Hlavní obsah

Fenerbahce uspělo s odvoláním u CAS a mělo by hrát o Ligu mistrů

Lausanne
Aktualizováno

Fotbalisté Fenerbahce Istanbul včetně českého reprezentačního obránce Michala Kadlece si přeci jen zahrají o Ligu mistrů. Klub uspěl s odvoláním proti vyloučení z evropských soutěží, který mu udělila UEFA. Úspěšný byl i konkurenční Besiktas se stoperem Tomášem Sivokem v odvolání proti vyřazení ze třetího předkola Evropské ligy.

Foto: www.fcviktoria.cz

Stadión Fenerbahce Istanbul, po kterém se proháněli plzeňští fotbalisté.

Článek

O úspěchu Fenerbahce informoval klub na svém webu, podle kterého byl výkon dvouletého zákazu přinejmenším dočasně pozastaven. V prohlášení informaci potvrdila i arbitráž. "Hlavní slyšení se bude konat v srpnu a konečný výsledek bude vyhlášen do 28. srpna," stojí v dokumentu.

Definitivní rozhodnutí lze tedy očekávat v předvečer losu základních skupin Ligy mistrů v Monaku, do té doby by kluby měly předkola hrát. "Boj povedeme až do konce, celé Turecko i svět uvidí, že jsme v právu," řekl prezident Fenerbahce Aziz Yildirim.

Fenerbahce skončilo v posledním ročníku turecké ligy druhé a mělo nárok na start v předkole Ligy mistrů. Kvůli účasti v korupční aféře v sezóně 2010/2011 mu UEFA start zakázala, ale na základě verdiktu arbitráže by se měl klub soutěže vrátit.

Podle agentury AP uspěl i Besiktas, který UEFA potrestala kvůli uplácení během finále domácího poháru v roce 2011. Tým by tak měl být zařazen do losování třetího předkola Evropské ligy.

S podobným pokusem před týdnem naopak neuspělo španělské Vallecano, kterému CAS odmítl vydat předběžné opatření, aby bylo zařazeno do losování třetího předkola soutěže. O rozhodnutí španělské fotbalové federace neudělit madridskému týmu licenci o evropské poháry rozhodne arbitráž během několika týdnů.

Reklama

Související témata: