Hlavní obsah

Wágner nejprve otevřel skóre, pak při oslabení trpěl na lavičce

Sarajevo

Netradiční part odehrál v úterní odvetě 2. předkola fotbalové Ligy mistrů na hřišti Željezničaru Sarajevo plzeňský útočník Tomáš Wágner. Už po pěti minutách otevřel skóre, ale hned ve 25. minutě ho stáhl trenér Pavel Vrba ze hřiště poté, co místo vyloučeného Václava Procházky poslal do stoperské dvojice střídajícího Lukáše Hejdu. Wágner na lavičce při tlaku soupeře trpěl, ale ani na chvíli nepochyboval, že Viktoria duel zvládne a postoupí.

Foto: Profimedia.cz

Radost plzeňského útočníka Tomáše Wágnera z úvodního gólu zápasu.

Článek
Fotogalerie

"Vyloučení pro nás bylo v téhle atmosféře velkým problémem, ale naštěstí jsme dali v oslabení druhý gól. Myslím, že to rozhodlo," mínil po utkání trenér Pavel Vrba.

"Že půjdu za dvacet minut po gólu ze hřiště, jsem samozřejmě nečekal. Dostal jsem se do sestavy, dopadlo to takhle. Jsme jeden tým a trenér se rozhodl takhle. Nám to vyšlo, takže smutný dneska nebudu. Dal jsem aspoň jeden gól, který určitě pomohl. Jsem za to rád," řekl Wágner po zápase novinářům. Plzeň vyhrála odvetu 2:1 a slaví postup.

V základní sestavě dostal Wágner přednost před Stanislavem Teclem a důvěru trenérovi Pavlu Vrbovi splatil hned v úvodu. "Samozřejmě jsme chtěli dát rychlý gól. To se povedlo, takže úvod byl dobrý," pochvaloval si Wágner. "Šlo o to, abych se k míči, který tam propadl, dostal dřív než jejich bek. To se mi povedlo," podotkl ke své brance.

Vzhledem k důležitosti utkání ji považoval za jednu z nejcennějších v dosavadní kariéře. "Už jsem měl pár hezkých utkání v jednadvacítce i tady v Plzni. Ale dneska jsem věděl, že situace nebyla tak lehká, vypadnout by znamenalo konec v pohárech, což nikdo nechtěl. Takže to byl jeden z mých nejprestižnějších zápasů v kariéře a v takovém se gól cení," uvedl.

Když po svém střídání musel sledovat zbytek druhé půle z lavičky, šlo prý o velké nervy. "Bylo to strašné, všichni jsme na lavičce trpěli. To prostředí, ten tlak, to musíte trpět," uvedl.

"Ale celou dobu jsem věřil, že to urveme. Kluci to zvládli skvěle, druhou půli odehráli velmi dobře. Klobouk dolů před každým z nich," dodal Wágner.

Sarajevo si vytvořilo ještě jednu velkou šanci v závěru, ale neuspělo a Plzeň tak mohla slavit."V 85. minutě při té šanci mi bylo asi nejhůř. Vrhali jsme se tam do střel a měli velké štěstí. Kdyby domácí vyrovnali, byl by závěr hektičtější," řekl Vrba. "Hráčům musím poděkovat za bojovnost a disciplínu, že uhráli postupový výsledek na velice horké půdě. Musím uznat, že Željezničar hrál velmi dobře, byl aktivnější než u nás a důraznější. Bylo to pro nás těžké utkání. Řekl bych, že dnes v tom zápase vyhrál šťastnější."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články