Hlavní obsah

Vrba: V tomhle duelu vyhrál šťastnější, rozhodl náš druhý gól

Sarajevo

Trenér Pavel Vrba připustil, že plzeňští fotbalisté vyhráli v odvetě 2. předkola Ligy mistrů na hřišti Željezničaru Sarajevo 2:1 se štěstím. Za rozhodující moment považoval druhý gól Viktorie a pochvaloval si, že jeho svěřenci zvládli dlouhou hru v oslabení po brzkém vyloučení stopera Václava Procházky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Plzně Pavel Vrba.

Článek

"Jsem rád, že jsme uhráli výsledek, který nás v kvalifikaci Ligy mistrů posunul dál. Musím ale uznat, že Željezničar byl dnes těžkým soupeřem. Hrál aktivně než v Plzni a důrazněji. Řekl bych, že dnes v tomhle zápase vyhrál šťastnější," řekl Vrba po utkání.

Zápas pro jeho tým začal nejlépe, jak mohl, když už po pěti minutách otevřel skóre Tomáš Wágner. "To nám určitě strašně moc pomohlo, protože Željezničar musel v té chvíli vstřelit dvě branky. Dobrý vstup byl velkou výhodou, v domácím prostředí se nám tolik nevydařil," připomněl Vrba, že český mistr musel doma dotahovat skóre a teprve poté otočil stav na 4:3.

Po rychlém vedoucím gólu ale přišla v Sarajevu velká komplikace poté, co bek Procházka dostal červenou kartu. "V té atmosféře a s tak silným soupeřem to byl velký problém. Naštěstí jsme dali v oslabení ještě jeden gól a myslím, že to rozhodlo," mínil Vrba.

Bosenský mistr sice ještě do poločasu snížil, více už ale přesilovku nevyužil. "Hráčům jsem v kabině zdůrazňoval, že musíme hrát ze zajištěné obrany. Že se musí dobře vracet za balón, aby se nestalo to, co před červenou kartou a prvním gólem. Abychom neztratili míč při útočné fázi a nedovolili jít Željzeničaru do brejku," řekl plzeňský kouč.

Hráčům vysekl poklonu

Za výkon v dlouhém oslabení svůj tým chválil. "Vycházelo to z toho, že jsme tentokrát hráli ve velká hloubce, v níž normálně nehráváme. Měli jsme samozřejmě i ve spoustě situací štěstí, že jsme měli v prostoru před bránou dostatek hráčů. Ale musím hráče pochválit za disciplínu a bojovnost. Uhráli výsledek na velice horké půdě," podotkl Vrba.

Nejvíce mu zatrnulo asi pět minut před koncem, kdy si Sarajevo vytvořilo ve vápně velký závar, ale branku netrefilo. "Naši hráči se tam vrhali do střel, to jsme měli doopravdy velké štěstí. Kdyby domácí vyrovnali, byl by ten závěr hektičtější," uvedl Vrba.

Po postupu čeká na Plzeň estonský mistr Kalju, Vrba zatím o soupeři nic moc neví. "Hlavně dnes se všichni přesvědčili, že v kvalifikaci Ligy mistrů to není jednoduché. I když některé týmy třeba nemají tak zvučná jména, kvalitu mají velkou," řekl. "Samozřejmě si o Kalju zjistíme informace. Bez nich nechci nic moc říkat," dodal.

Reklama

Související témata: