Hlavní obsah

Plzeňský Procházka by si červenou nedal, pak se klepal jako ratlík

Sarajevo

Nepříjemné dlouhé minuty zažíval po svém vyloučení plzeňský obránce Václav Procházka, kterému portugalský sudí Joao Capela ukázal červenou kartu už ve 20. minutě. O svém vyloučení v odvetě 2. předkola Ligy mistrů na půdě Željezničaru Sarajevo sám stoper velmi pochybuje, sám by faul vůbec neodpískal. Jeho spoluhráči naštěstí dotáhli zápas k vítězství a následně k postupu, Procházka ale nebude moci nastoupit do prvního zápasu 3. předkola.

Foto: Petr Horník, Právo

Plzeňský obránce Václav Procházka.

Článek

"Z mého pohledu bych se nevylučoval. Kontakt nohou tam nebyl, jenom takový lehký dotek rukou, ani ne zatažení. Z mého pohledu bych to nepískl jako faul, ten hráč to hodně přihrál. Ale rozhodčí to viděl jinak," řekl po zápase Procházka.

Po verdiktu portugalského sudího se ještě snažil protestovat u asistenta, ale marně. "Nevím, v jaké pozici byl pomezní, jak to viděl. Myslel jsem, že to třeba pomezní mohl vidět líp. Ale on souhlasil s hlavním, takže se nedalo nic dělat," konstatoval Procházka, kterého poté ve středu obrany nahradil Lukáš Hejda.

Vykukoval v tunelu

Procházka připustil, že po vyloučení prožíval veliké nervy. "Už bych to nechtěl zažít," uvedl. "Nejradši bych se zašil někam, kde bych neslyšel atmosféru. Ale radši jsem vylezl. Při každém lehkém náznaku útoku Željezničaru byli diváci hodně hluční, takže jsem myslel, že jsou pořád v našem vápně. Radši jsem tedy vylezl ven a vykukoval v tunelu, abych viděl, jestli je to opravdu tak nebezpečné," líčil, jak velké nervy měl.

Nepřipouštěl si ale, že by Plzeň mohlo jeho vyloučení stát postup. "Já jsem klukům věřil. Hned jsme ustáli ten nebezpečný trestňák, pak se podařilo přidat druhý gól. Škoda toho gólu na 2:1, druhá půle byla ve větších nervech. Željezničar hrál dobře, ale pořád jsem věřil, že to kluci zvládnou," uvedl Procházka.

Kalju nebude snadný soupeř, ví Procházka

Brzy mu blesklo hlavou, že kvůli vyloučení nebude moci nastoupit v úvodním utkání 3. předkola proti estonskému mistrovi Kalju. "Jako první věc mi projelo hlavou, že to kluci zvládnou, že se podaří postoupit. Pak mi došlo, že hned v dalším zápase nebudu muset ani nastoupit," řekl.

Estonského šampióna nepodceňuje už proto, že čekal spíše postup jeho soupeře v 2. předkole Helsinek. "Pro mě je to malinké překvapení, favorizoval jsem spíš Helsinky. Úplně jednoduchý soupeř to nebude. Navíc jsme viděli, že i tady v Sarajevu jsme byli velký favorit a nebylo jednoduché postoupit," upozornil Procházka.

Vyloučili byste Václava Procházku za faul na Adiloviče?
Ano
12,5 %
Ne
87,5 %
Celkem hlasovalo 8020 čtenářů.

Reklama