Hlavní obsah

VIDEO: Konec pro BATE! Borisov předvedl neskutečnou minelu a v Lize mistrů dohrál

Dvakrát po sobě si zahráli v základní skupině Ligy mistrů, letos však na souboje v milionářské soutěži musejí zapomenout. Běloruský BATE Borisov vypadl už ve druhém předkole s Karagandou, kterou velmi dobře znají zejména fotbalisté Liberce. Svěřenci trenéra Viktora Gončarenka doháněli v Kazachstánu jednobrankovou ztrátu z prvního duelu. Manko ale nestáhli, navíc si těsně před koncem sami srazili vaz poté, co gólman Andrej Gorbunov vyrobil nevídanou hrubku.

Neskutečná chyba brankáře Gorbunova stála Borisov postup v předkole Ligy mistrů.

 
Článek

Běžela 82. minuta a Borisovu se stále nedařilo vsítit gól, který by v tu chvíli znamenal alespoň prodloužení. Toužebné trefy se nedočkali ani po rohovém kopu, navíc hned vzápětí udělali obrovský kiks, jenž hostům definitivně utnul naději na postup.

Po dlouhém nákopu Šachťoru totiž vyběhl brankář Gorbunov až téměř ke středovému kruhu, aby svým spoluhráčům pomohl s rozehrávkou. Jenže s ní tak dlouho otálel, až ho o balón obral Igor Zenkovič a následnou střelou do prázdné brány dostal domácí příznivce do varu.

Karaganda, přes kterou vloni přešel v předkole Ligy mistrů Liberec, se v další fázi soutěže střetne s albánským celkem Skënderbeu Korcë.

Reklama

Související témata: