Hlavní obsah

Můj gól nám pomohl, ale pak to byly nervy, přiznal plzeňský střelec Wágner

Praha

Do Plzně přišel útočník Tomáš Wágner (23) loni v zimě, ale neprosadil se. Letos na jaře pomohl výrazně Příbrami, kde začínal s velkým fotbalem, k záchraně. V létě se spekulovalo o tom, že půjde opět z Viktorie na hostování, tentokrát do Olomouce. Po zranění Marka Bakoše zůstal a prostřílel se na pozici útočníka číslo jedna. Důležitým gólem pak v úterý pomohl Plzni k postupu přes Sarajevo do 3. předkola Evropské ligy...

Foto: Petr Eret, ČTK

Milan Petržela (vlevo) a Tomáš Wágner (vpravo) se radují z gólu.

Článek

Na podzim už jste dal dva góly Jablonci v Superpoháru, a po jednom Bohemce v lize a Sarajevu v předkole Ligy mistrů. Berete to jako velmi vydařený úvod podzimní části sezóny?

Dá se to tak říct. Pro mne je hodně důležitý vstup do sezóny. Většinou jsem ji začínal na lavičce, což hrozilo i v Plzni. Pořád jsme ale na začátku. Podstatné bude, aby mi forma vydržela.

Dá se říct, že ten úterní gól v Sarajevu byl ve vaší kariéře zatím nejdůležitější?

V dosavadním průběhu asi ano, ale pár hezkých a důležitých gólů, na které rád vzpomínám, už jsem také dal. Ty ještě důležitější snad teprve přijdou.

Vy jste se po balónu vrhnul jako hladový vlk...

Radim Řezník jen tak tak doběhl balón za obranou domácích a poslal ho před bránu. Dan Kolář na sebe navázal dva obránce, ale stačil míč prostrčit. Zavíral jsem prostor na zadní tyči, měl jsem kolem sebe i dost místa, takže jsem se jen natáhl, abych míč usměrnil do sítě. Určitě nám ta trefa hned v úvodu zápasu pomohla.

Dali jste druhý gól, ale sedmdesát minut hráli o deseti. Byl v utkání nějaký moment, kdy jste měl obavu, že by nakonec postup nemusel klapnout?

Když dostanete červenou kartu ve dvacáté minutě a hrajete v kotli před bouřlivým publikem, to není nic dobrého. Domácí měli velkou chuť nás vyřadit. Do konce první půle to byly nervy, ale po změně stran kluci odvedli perfektní práci a zvládli to.

Jak jste zápas prožíval na lavičce, když vás trenér Vrba po vyloučení Procházky stáhl a poslal na hřiště dalšího stopera Hejdu?

Hrozné nervy! Chvílemi to bylo peklo.

Mrzelo vás, že jste dal gól, a pak musel tak brzy ze hřiště?

To vždycky mrzí, zejména když jsem v tak důležitém zápase dostal důvěru od začátku a dal gól. Ale trenérův krok byl logický. Za vyloučeného stopera přišel jiný. My jsme jeden tým, takže výsledek je vždycky to nejdůležitější. Vyhráli jsme a postoupili, to je rozhodující.

V pátek hrajete v Příbrami, kde jste fotbalově vyrostl. Plzni se tam v posledních letech nedařilo. S jakými pocity pojedete tak říkající domů?

Bude to poprvé, co do Příbrami přijedu s jiným týmem jako soupeř. Na zápas se těším, uvidím kluky a známé. K Příbrami mám vřelý vztah, ale tenhle zápas budu chtít vyhrát.

Reklama