Hlavní obsah

Fenerbahce s Kadlecem v Salcburku zachránilo v nastavení remízu

Salcburk
Aktualizováno

Fotbalový reprezentant Michal Kadlec má za sebou soutěžní premiéru v dresu Fenerbahce. Istanbulský tým v úvodním zápase 3. předkola Ligy mistrů v Salcburku díky penaltě z páté minuty nastavení zachránil remízu 1:1 a zajistil si slušnou pozici do odvety.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Kevin Kampl ze Salcburku (dole) v hlavičkovém souboji s Raulem Meirelesem z Fenerbahce.

Článek

Osmadvacetiletý bek nastoupil na levé straně obrany Fenerbahce, kam v létě přestoupil z Leverkusenu. Souboj rakouského a tureckého vicemistra však dlouho vyzníval lépe pro aktivnější Salcburk.

Domácí se jako první gólově prosadili, i když až ve druhé půli. Slovinec Kampl si v 68. minutě pohrál s bránícími hráči a vybídl Brazilce Alana, který nejprve přehodil hostujícího brankáře Demirela a poté ještě vše pojistil dorážkou z brankové čáry.

Vyrovnat mohl deset minut před koncem střídající Senegalec Sow, ale trefil jen břevno. Istanbulské mužstvo se přeci jen dočkalo branky. V nastavení zahrál rukou Brazilec Ramalho a jeho krajan v dresu Fenerbahce Cristian penaltu s přehledem proměnil.

UEFA původně Fenerbahce z Ligy mistrů vyřadila kvůli účasti v korupční kauze ze sezóny 2010/2011. Sportovní arbitráž CAS však v polovině července rozhodnutí zvrátila.

Legia Varšava uhrála nadějnou remízu 1:1 na hřišti norského Molde, kde po prvním poločase prohrávala. Stejným výsledkem skončil i zápas APOEL Nikósie - NK Maribor. Mírnou výhodu do odvety si vypracoval bulharský Ludogorec Razgrad, jenž doma zdolal Partizan Bělehrad 2:1.

Úvodní zápasy 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
APOEL Nikósie - NK Maribor 1:1 (1:0)
Branky: 21. Esmaël Goncalves - 64. Tavares.
Molde (Nor.) - Legia Varšava 1:1 (1:0)
Branky: 29. Chima - 68. Dvališvili. ČK: 74. Gulbrandsen (Molde).
Ludogorec Razgrad (Bulh.) - Partizan Bělehrad 2:1 (0:0)
Branky: 54. Marcelinho, 67. Aleksandrov - 49. Markovič. ČK: 85. Jojič (Partizan).
Salcburk - Fenerbahce Istanbul 1:1 (0:0)
Branky: 68. Alan - 90.+5 Cristian z pen.
Celtic Glasgow - Elfsborg (Švéd.) 1:0 (1:0)
Branka: 76. Commons.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články