Hlavní obsah

Zadák Fenerbahce Kadlec: Remízu ze Salcburku musíme brát

Salcburk/Praha

Na ostrou premiéru v dresu Fenerbahce Istanbul fotbalový obránce Michal Kadlec málem nevzpomínal v dobrém, ale remíza 1:1 vybojovaná v páté minutě nastaveného času na hřišti Salcburku v 3. předkole Ligy mistrů mu nakonec udělala radost. Kadlec teď doufá, že s týmem tureckých vicemistrů středeční výsledek v domácí odvetě příští týden přetaví v postup do závěrečného předkola.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Alan Sturm ze Salcburku se raduje z branky, kterou vstřelil Fenerbahce Istanbul.

Článek

Během prvního vzájemného utkání se ale na rakouské půdě už začínal bát, že Fenerbahce odjede s prázdnou. "Bohužel jsme nehráli úplně dobrý zápas, a když v takovém zápase vydřete remízu úplně na konci, tak ji musíme brát jako cenný výsledek. Nebylo by ideální odjíždět s porážkou 0:1, v pohárech to je ošidný výsledek," řekl dnes Kadlec.

Zatímco hráči Salcburku po remíze smutnili, Kadlec a spol. si nerozhodný výsledek pochvalovali. Aby ne, když jim důležitý bod zajistil střídající Cristian v páté minutě nastaveného času z pokutového kopu poté, co jeden z domácích hráčů zahrál v pokutovém území rukou.

Osmadvacetiletý český reprezentant však od svého nového týmu čekal lepší výkon. "My jsme nehráli to svoje, Salcburk byl většinu času lepší," připustil Kadlec. Rozpačité představení Fenerbahce přičítal malé rozehranosti: istanbulský klub ve středu odehrál svůj první ostrý zápas v sezoně, zatímco Salcburk za sebou už má dvě utkání v rakouské lize.

Fenerbahce musel vymýšlet náhradní program

"Zatím nejsme rozehraní, bylo to na nás znát," souhlasil Kadlec. "Ale aspoň máme co zlepšovat. Bylo by divné, kdybychom na začátku sezony už neměli na čem pracovat," podotkl s úsměvem zadák, který na tureckou štaci zamířil z bundesligového Leverkusenu.

Na Fenerbahce se zatím podle Kadlece podepisuje i fakt, že klub na poslední chvíli musel měnit plán přípravy. Zatímco na konci června UEFA Fenerbahce vyřadila z Ligy mistrů kvůli účasti v korupční aféře v sezoně 2010/11, sportovní arbitráž CAS v polovině července rozhodla opačně. A ve Fenerbahce narychlo vymýšleli náhradní program, aby se mužstvo stačilo nachystat na boje v předkole Ligy mistrů.

"Byla to trochu divočina, měli jsme tři přáteláky v pěti dnech, nikdo z nás neodehrál celý zápas, aby se zátěž rozložila na celý kádr. Taktiku jsme dělali jen posledních pár dnů... To všechno se teď muselo projevit. Ale zároveň nepochybuju, že půjdeme výkonnostně nahoru. Mančaft na to máme kvalitní dost," prohlásil odhodlaně Kadlec, jehož Fenerbahce se v odvetě se Salcburkem popasuje příští úterý.

A Kadlec věří, že bude slavit postup - i s pomocí pověstné bouřlivé kulisy na stadionu Sükrüho Saracoglua. "Musíme to zvládnout," podotkl levý bek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články