Hlavní obsah

Nemáme v mužstvu blbce, nic nepodceníme, ujišťuje plzeňský kapitán Horváth

Plzeň

Rozesmátý a samý fórek byl před odvetou 3. předkola Ligy mistrů kapitán plzeňských fotbalistů Pavel Horváth. Západočeši si z Estonska přivezli vítězství 4:0, a tak jim ve středečním domácím duelu s Nõmme Kalju stačí k postupu i případná tříbranková prohra. Matador úřadujícího českého šampióna si možnost zakolísání vůbec nepřipouštěl. "Neexistuje, že bychom soupeře podcenili," prohlásil rázně Horváth.

Foto: Petr Eret, ČTK

Kapitán plzeňských fotbalistů Pavel Horváth na tiskové konferenci před odvetným utkáním 3. předkola Ligy mistrů s Nõmme Kalju.

Článek
Fotogalerie

Je hodně obtížné se po vítězství 4:0 v Estonsku koncentrovat stoprocentně na domácí odvetu?

Vůbec ne, protože zatím nemáme nic víc, než jen hodně nadějný výsledek. Pořád před námi stojí devadesát minut, v kterých se může stát cokoliv. Všichni v šatně však velmi dobře víme, co je ve hře. O naši koncentraci není třeba se strachovat.

Nehrozí s ohledem na luxusní náskok a na vlastní kůži poznané kvality protivníka podcenění estonského týmu?

Ani náznakem. Máme vše ve své moci a nepřipouštíme si myšlenku, že bychom mohli z kvalifikace o Ligu mistrů v nynější fázi vypadnout.

Musel jste mladší spoluhráče neznalé poměrů na evropské scéně krotit? Nechodili po čtyřbrankovém triumfu v Estonsku a bezproblémovém tažení domácí ligou s nosem nahoru?

Všichni si dobře uvědomují, že se nám povedl vstup do sezóny, čehož si moc vážíme. Celý minulý ligový ročník jsme se honili za cílem, jímž byl titul a šance bojovat o Ligu mistrů. Nikdo z nás ji nyní nechce nechat proklouznout. Jsme hodně blízko posledního souboje o nejprestižnější klubovou evropskou soutěž, nikdo si nedovolí situaci podcenit.

Je vůbec možné, aby při výkonnosti obou klubů a čtyřbrankovém náskoku Plzeň postup ztratila?

Máme dobré fotbalisty, což je jeden faktor. Druhým je otázka podcenění. A my nemáme v mužstvu žádné blbce. Vážně neexistuje, aby někdo na něco podobného myslel. Chceme si zajistit jistotu podzimu v Evropě, čímž je řečeno vše.

Při minulém ligovém utkání jste zůstal jen na lavičce, nyní budete v základní sestavě. Jak moc vám trenérem prováděné pravidelné změny vyhovují?

Zvláště v současném počasí mi pravidelná rotace sestavy strašně vyhovuje.

Na co vás trenér Vrba při tradičním rozboru hry Kalju před odvetou nejvíce upozorňoval?

Oni hrají jednoduchou hru. V prvním utkání měli dva nebo tři náznaky šancí. Musíme hrát blíže u sebe, sbírat odražené míče. Z těchto situací hrozilo největší nebezpečí.

Vy nastoupíte do zápasu s dvěma žlutými kartami. Případná třetí bude znamenat stop pro úvodní duel dalšího dvojzápasu. Jde o velkou nepříjemnost?

Já pochopitelně o hrozbě absence v dalším utkání evropských pohárů vím. Ale minulou sezónu jsem odehrál v domácí soutěži dvacet zápasů se třemi kartami. Mám dostatek rozumu, abych věděl, kdy do jakého souboje jít.

Studoval jste už případné soupeře pro play off Ligy mistrů?

Ne. Ale slyšel jsem od kluků, že můžeme dostat mimo jiných Karagandu a Austrii Vídeň. A Karagandu bych vážně nerad, letět tak daleko by nebylo nic příjemného. Ale ještě je čas řešit soupeře.

Reklama

Související témata: