Hlavní obsah

Nejdřív uzmul balón, jímž nasázel hattrick, pak Horváth dirigoval plzeňské oslavy

Plzeň

Nejdřív sbalil balón, jímž do sítě estonského mistra Kalju nasázel hattrick, po závěrečném hvizdu stvrzujícím nejen vysokou výhru, ale i postup do závěrečného předkola Ligy mistrů pochopitelně dirigoval jako správný kapitán oslavy. Fotbalisté Plzně si potřetí v řadě zajistili účinkování v základní skupině některé z evropských pohárových soutěží a Pavel Horváth vyšiloval společně s ostatními. Zvláště, když se o postup tak významně střelecky zasloužil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Viktorie Plzeň Pavel Horváth oslavuje svůj třetí gól utkání 3. předkola Ligy mistrů proti Nomme Kalju.

Článek
Fotogalerie

Nasázet na evropské pohárové scéně hattrick, to je jedna velká paráda. Asi jste na něj přenáramně pyšný...

Nepopsatelně. Vždyť já tři góly mezi dospělými nikdy nedal a ani jsem nevěřil, že bych toho byl schopen. Snad naposledy v dorostu, anebo ještě spíše mezi staršími žáky se mně něco podobného povedlo. Však jsem si také na památku uzmul balón a někde doma si ho vystavím.

Přitom třeba při druhé brance šlo o trefu doslova výstavní...

Už před ní jsem se o podobnou střelu pokusil, ale míč mně ideálně nesedl a šel metr vedle. A tak když se nabídla nová možnost, pálil jsem zase. Napodruhé z toho byl fakt krásný gól. A hlavně do brány pod tribunou, kde sedává můj syn Patrik. On totiž všechny mé zápasy ohromně prožívá, takže jsem byl rád, že viděl výstavní trefu zblízka.

Po třetím gólu  jste se dokonce rozběhl za trenérem Vrbou. Co jste spolu probírali?

Dal mi herdu do zad a říkal, že jestli chci přidat ještě čtvrtou branku, musím zvýšit obrátky, protože mně dává ještě deset minut, než mě vystřídá.

Slovo dodržel, ze hřiště vás opravdu stáhl. To proto, abyste měl dost sil na závěrečnou oslavu a kotrmelce, které jste před fanoušky metal?

Za každý gól, který jsme Estoncům nastříleli, musel přijít jeden kotrmelec. A šest kotoulů, to je pořádná porce, z níž se mi motala hlava. Musel jsem proto zvolnit.

Nakonec i trenéra jste k podobnému tělocvikářskému kousku donutili. Museli jste ho hodně přemlouvat?

Fanoušci si to přáli a on je vyslyšel. A ani při tom svém kotrmelci moc neponičil trávník.

Ale motající se hlava přece za to stála, když jste potřetí v řadě postoupili do základní skupiny některé z evropských pohárových soutěží?

Jasně, vždyť jde o mimořádný úspěch. A to bez ohledu na to, zda půjde o základní skupinu Ligy mistrů nebo Evropské ligy.

Vy jste pod postupem podepsaný hattrickem, který bude asi hodně drahý.

Teď na slavení nebude čas, protože nás čeká ligový zápas ve Znojmě, v němž chceme pokračovat v podzimním trendu. A pak už si pohlídám, aby mě kluci neoškubali. I proto, že položka za pohárový hattrick v týmovém sazebníku snad ani nefiguruje. Ale nějakou večeři či oběd jim časem dopřeju.

Před pátečním losem  závěrečného kvalifikačního play off ve švýcarském Nyonu se vám nabízí pět soupeřů, na než můžete narazit. Už jste si nějakého vybral?

Cestovat čtyři a půl tisíce kilometrů do Karagandy by se mně tedy rozhodně nechtělo, zato třeba Austrii Vídeň bych bral. Je to blízko, do Rakouska by za námi přijela spousta lidí, určitě by panovala parádní atmosféra. A navíc by šlo o protivníka, který je podle mého hratelný.

Reklama

Související témata: