Hlavní obsah

Tecl nepostřehl, že ho chce trenér střídat. Naštěstí, protože dal okamžitě gól

Plzeň

Překazil Horváthovi čistý hattrick, neboť se svou trefou vklínil mezi tři kapitánovy góly. A dokonce brankou ze hry. „To Horvi za to může a jemu musím děkovat, že se mu povedlo trefit mě balónem přímo do hlavy,“ zlehčoval mladý plzeňský útočník Stanislav Tecl branku, jíž ve středečním večeru přispěl v kvalifikační odvetě Ligy mistrů k demolici estonského místra. Jednu ze šesti, kterou on a jeho spoluhráči nebohému soupeři nastříleli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Stanislav Tecl během 3. předkola Ligy mistrů mezi FC Viktoria Plzeň a JK Nomme Kalju.

Článek
Fotogalerie

Měl vlastně z pekla štěstí. U postranní čáry už byl nachystaný Tomáš Wágner, který měl Stanislava Tecla střídat. Obvyklá rotace na hrotu plzeňského útoku, která přichází v každém utkání prakticky po hodině hry. Buď Wágner za Tecla, nebo Tecl za Wágnera.

V konfrontaci s estonským Kalju měl odejít z trávníku Tecl, který se za osmapadesát minut střelecky neprosadil a ke kanonádě nepřispěl.

„Vůbec jsem si nevšiml, že mě chce trenér střídat. Chystal jsem se na rohový kop a k lavičce se nedíval," nevnímal Tecl, že by měl ze hřiště odejít. Docela štěstí, protože právě v tom momentě přiletěl do šestnáctky Estonců  Horváthův centr a on ho hlavou dopravil do sítě. Plzeň v tu chvíli vedla 3:1, v jejích řadách zavládl definitivně klid, takže Tecl mohl minutu po signalizovaném střídání odejít z trávníku.

Našel střeleckou mušku?

„Jasně že jsem byl za gól rád, protože každá branka je pro mě cenná. Zvláště, když jsem ji po dlouhé době vstřelil zase ze hry," pochvaloval se Tecl, kterého měla ke střeleckému probuzení přimět penalta proměněná hned v prvním ligovém kole proti Bohemians 1905. Teď k ní přidal i gól ze hry, takže by mu to mělo zase pálit jako předtím, než přišel do Plzně z Vysočiny.

„Horváthovi se povedlo trefit mě rovnou do hlavy, takže gól patří i jemu," děkoval Tecl kapitánovi a dirigentovi Viktorie, když odcházel ze hřiště.

Z lavičky pak sledoval, jak skóre narůstá a rozjásané plzeňské publikum na svých hráčích skandováním požaduje: „Deset, deset!"

„Dát ve fotbale deset branek je hodně těžké. Zvláště, když se Estonci snažili a ani po pátém inkasovaném gólu nerezignovali. Proto bylo nemožné vyslyšet přání publika," byl Tecl po závěrečném hvizdu přesvědčen, že i šest branek v Telešově síti fanoušky dostatečně uspokojilo.

Teď si přeje vídeňskou Austrii

Teď společně se spoluhráči netrpělivě očekává páteční nyonský los, který Plzni určí z pětice možných soupeřů protivníka pro play off, v němž už půjde o účast v základní skupině Ligy mistrů.

„Pro nás i pro diváky by bylo nejlepší Rakousko a duely s vídeňskou Austrií. Snad to vyjde," sdílí i Tecl přání celé plzeňské kabiny.

Reklama

Související témata: