Hlavní obsah

Plzeň? Mohlo to dopadnout hůř. Celtic a Basilej jsou těžší soupeři, myslí si kouč Mariboru

Velká úleva zavládla v táboře plzeňských fotbalistů po pátečním losu ve švýcarském Nyonu, který rozhodl, že se Viktoria v play off o Ligu mistru vyhne nechtěnému týmu Karagandy z Kazachstánu a naopak si zahraje s relativně přijatelným Mariborem. Spokojenost s losem ale panuje i na straně slovinského mistra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňská Viktoria je podle kouče Mariboru pro play off o Ligu mistrů přijatelným soupeřem.

Článek

Podle trenéra Anteho Čačiće mohl los dopadnout pro jeho tým hůře. „Ale je těžké to teď komentovat a předpovídat, který soupeř by byl lepší nebo horší. Osobně si ale myslím, že třeba Basilej nebo Celtic by byli ještě těžšími protivníky," cituje kouče slovinský list Dnevnik.

Trenér nicméně vzápětí ujistil, že si je dobře vědom kvalit západočeské celku a poslední úspěchy Horvátha a spol. na evropské scéně mu rozhodně neunikly.

Favoritem je Plzeň

„Viktoria má velmi dobrý tým. Kvalitu ukázala i v posledních dvou letech na evropské scéně, ať už v Lize mistrů nebo Evropské lize. Má excelentního kouče a tým se skládá převážně z domácích hráčů, což není zanedbatelný fakt," poznamenal Čačić.

„Dobře se znají, jsou spolu sehraní a předvádějí rychlý kombinační fotbal," pokračoval trenér v charakteristice posledního soupeře v boji o vysněnou účast v základní skupině milionářské soutěže.

Už před začátkem dvojutkání má o rozložení sil mezi oběma týmy jasnou představu: „Favoritem na postup je určitě Plzeň, my ale nejsme bez šance. Pokud předvedeme svoje maximum, určitě můžeme pomýšlet i na příznivý výsledek."

Maribor bude mít výhodu, že odvetu bude hrát na svém stadiónu, v úvodním utkání v Plzni tak může vyčkávat, jak se Viktoria s rolí favorita popasuje.

„Je určitě dobře, že začínáme venku. Pokusíme se přivézt takový výsledek, který by nám doma umožňoval o postup bojovat. První zápas v Plzni bude nesmírně důležitý. Musíme si teď o ní sehnat co nejvíce informací," dodal kouč.

List Dnevnik pak označil za největší hvězdu českého mistra reprezentanta Vladimíra Daridu a připomíná jeho odhadovanou cenu na německém serveru transfermarkt.de, který ohodnotil třiadvacetiletý talent na 7,5 miliónu eur.

Reklama

Související témata: