Hlavní obsah

Doufám, že si Čišovského všiml Messi, žertoval trenér Vrba, když i jeho spásná poslední minuta vysvobodila

Plzeň

Poslední minuta stačila a rázem z nich spadla tíseň a obavy, jak se bude cesta do vysněné Ligy mistrů dál vyvíjet. Tedy poslední minuta a gól, který přinesla. „Kdyby nám před utkáním někdo řekl, že porazíme Maribor dvoubrankovým rozdílem, brali bychom to všemi deseti," doslova zářil střelec třetího gólu Michal Ďuriš, jenž svou trefou výrazně umocnil plzeňské postupové ambice. „Byl jsem prostě v pravou chvíli na správném místě," pochvaloval si.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Marián Čišovský oslavuje gól proti Mariboru.

Článek
Fotogalerie

Už už to vypadalo, že do brány vedoucí do Ligy mistrů Plzeň jen nesměle strčí. Čas se naplňoval a český mistr vedl jen o gól. A navíc inkasoval, takže skóre 2:1 se jevilo jako hodně zrádné.

„Každá branka inkasovaná doma zvýhodňuje v pohárové matematice soupeře," věděl své i plzeňský kormidelník Pavel Vrba. Naštěstí střídající Ďuriš odehnal muka dopadající s ubíhajícími minutami a blížícím se koncem na trenéra i celý plzeňský tým.

Ďuriš: Fakt byli dobří. Lepší než na videu

„Slovinci byli fakt dobří a v některých fázích nás přehrávali. Sledovali jsme je sice na videu, jenže v reálu byli ještě nepříjemnější," přiznával právě Ďuriš, že konfrontace s Mariborem byla hodně těžká.

On ji však rozřešil... „Škoda ale inkasované branky, jet k odvetě s čistým kontem by bylo ještě lepší. Teď je ovšem podstatné, že máme vše ve svých rukách," netajil se vírou v postup.

Když i trenér žertuje...

I kouč Vrba ji má. Díky gólu Ďuriše, stejně jako třeba díky vydařenému nástupu a vedoucí brance Čišovského, která vnesla do řad jeho týmu tolik potřebné uklidnění.

„Doufám, že si jeho střelecké produktivity všiml Messi. Má už čtyři góly ztrátu a nebude pro něho jednoduché Čišovského dohnat," žertoval Vrba už v evidentně dobrém rozpoložení.

V průběhu zápasu se mu až zase tak dobře nedýchalo...

„Mohlo to být jiné, kdyby v samém závěru první půle využil Petržela svou příležitost. Anebo kdyby nahrál Hořavovi, který měl před sebou prázdnou bránu. Naštěstí jsme v nástupu do druhé půle další branku přece jen přidali, jenomže pak jsme nebyli jednou dostatečně důslední v defenzívě a soupeř nás potrestal krásnou střelou a brankou," glosoval domácí trenér vývoj zápasu.

„Následovalo patnáct oboustranně hektických minut, kdy se Maribor snažil držet míč a výsledek 2:1, za což jsme ho potrestali," přiznával Vrba, jak moc důležitý třetí Ďurišův gól byl.

Ještě žijeme, tvrdil Čačič

Důležitý, ale nikoli rozhodující. Alespoň chorvatský kouč ve službách Mariboru Ante Čačič je o tom přesvědčen.

„Prohráli jsme, ale ještě žijeme. I proto, že porážka 1:3 je v pohárové matematice mnohem lepší, než prohra 0:2. Udělali jsme mnoho chyb, ofenziva nevycházela tak, jak jsem si představoval. Držení míče, v němž jsme měli nad soupeřem navrch, bylo k ničemu," netajil, že je s výkonem svých svěřenců hodně nespokojený. Aby ne, když s nimi prohrál vůbec první zápas poté, co je před sezónou převzal.

„Nic ale nevzdáváme. Máme dostatečně kvalitní tým, abychom se doma pokusili kvalifikaci zvrátit. Zvláště, když už budu mít k dispozici zraněné hráče, reprezentanta Filipoviče pak především," připomínal trenér slovinského celku, že navzdory gólu inkasovanému v poslední minutě jeho tým ještě z Ligy mistrů vyřazen není.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články