Hlavní obsah

VIDEO: Nejsem hrdina. Věřím v ještě krásnější gól, smál se plzeňský náhradník Ďuriš

Plzeň

Přišel z lavičky, aby oživil uvadající hru českého šampióna v úvodním utkání play off Ligy mistrů. A úkol naplnil stoprocentně. V poslední minutě bitvy s Mariborem totiž plzeňský útočník Michal Ďuriš napálil potřetí míč do slovinské branky a zařídil tak dvoubrankový náskok, který dává Plzni reálnou naději na postup do základní skupiny nejprestižnější klubové soutěže starého kontinentu.

Michal Ďuriš po zápase s Mariborem.Video: Sport.cz

 
Článek

Jak se cítíte po zápase, v němž jste v posledních vteřinách navýšil náskok týmu pro odvetu a vaše Plzeň je tak velmi blízko Lize mistrů i pohádkovému bonusu ve výši téměř tří set miliónů korun?

Nejsem hrdina. Fotbal přece hrajeme jako tým. Výsledek je pro nás dobrý s ohledem na odvetu příští středu, což je hlavní.

Byla situace předcházející třetímu gólu dílem improvizace v daném okamžiku, nebo šlo o nacvičenou záležitost?

Nabíhal jsem na přední tyč, protože jsem viděl, že je tam prostor. Franta Rajtoral dával z pravé strany centr, já do něj šel na dlouhou nohu. Chtěl jsem hlavně trefit branku. Jsem moc rád, že si mě balón našel (usmívá se).

Podobným způsobem jste už jednou Plzni zařídil senzační výsledek, když jste v posledním duelu základní skupiny Ligy mistrů před dvěma lety vyrovnal na 2:2 při utkání s AC Milán. Vybavila se vám po brance do sítě Mariboru tehdejší trefa?

Na hřišti jsem o AC Milán nepřemýšlel, ale kluci v šatně mi po zápase říkali, že jsem specialista na góly v poslední minutě. Vlastně každý mi to připomínal. Jde o příjemné vzpomínky. Ale je třeba vzpomínky oprášit. A já doufám, že přijde ještě něco krásnějšího než gól do sítě Mariboru. Doufám, že ještě nějakou významnou trefu přidám. Snad i více. Hlavně doufám, že půjde o branky v Lize mistrů.

Jste účasti v hlavní fázi soutěže po vítězství 3:1 hodně blízko?

Jsme teprve v poločase. Výsledek je dobrý. Ale Maribor má velkou sílu. Nechci Slovince srovnávat s Kodaní, kterou jsme vyřadili v play off Ligy mistrů před dvěma lety. Myslím, že na nás veřejnost nyní hledí jinak než tehdy. Před dvěma lety jsme byli na evropské scéně neznámé mužstvo. Nyní máme jistý podzim v evropských pohárech už potřetí v řadě, což nás staví do jiné pozice.

Jde o pozici svazující? Cítíte větší tlak s ohledem na zkušenosti, které jste nabrali, a soupeře, s nimiž jste se ať už v Lize mistrů či Evropské lize měřili?

Ne, nejsme ničím svázaní, nechci mluvit o tlaku. Spíše jde právě o zkušenosti, jež jsme nabrali. Z vystupování v evropských pohárech během dvou předešlých let můžeme těžit.

Budou hrát zkušenosti klíčovou roli v odvetě, do níž půjdete znovu po ligovém utkání, a tudíž bude třeba vstřebat ještě větší porci únavy?

Jestli mám mluvit za sebe, tak já se cítím dobře. Kádr máme široký. A pokud chceme hrát Ligu mistrů, musíme počítat s dvěma zápasy v týdnu. Osobně si moc přeji, abychom takový zápřah měli. Pokud taková situace nastane, do zimy ji rozhodně vydržíme. Následně bude dost času na odpočinek.

Reklama

Související témata: