Hlavní obsah

Studená sprcha v Plzni! Maribor dělal dětinské chyby, píší Slovinci

Lublaň

Již před úterním zápasem fotbalistů Plzně s Mariborem měla slovinská média jasno: jejich tým čeká velmi těžký zápas. A to i z toho důvodu, že trenér Ante Čačič nemohl s několika hráči počítat kvůli žlutým kartám či zranění. Ve středu slovinské deníky popisují celý zápas velmi detailně a zmiňují sérii "dětinských chyb", které Slovinci udělali. Vyzdvihují, že čestný gól alespoň dal Aleš Mejač.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Tomáš Wágner (uprostřed) bojuje o míč s Aleksanderem Rajčevičem z Mariboru.

Článek

V úvodním utkání 4. předkola Plzeň doma Maribor porazila 3:1 góly Mariána Čišovského, Vladimíra Daridy a Michala Ďuriše. Odveta se hraje za týden ve středu.

Maribor v úterý prohrál vůbec poprvé v sezóně. Jak uvedl slovinský deník Delo, "studená sprcha" přišla pro Slovince hned v úvodu, když dostali první gól v osmé minutě. List se pozastavil i nad tím, že jeho autor Čišovský je sice obránce, nicméně v pěti posledních zápasech vstřelil pět gólů.

V druhém poločase se Slovinci trochu probudili, píší místní média, nicméně své šance zprvu neproměnili. Naopak následoval druhý plzeňský gól. Když už to pak vypadalo, že se "mariborská loď úplně potápí", trefil se alespoň Mejač v 66. minutě.

Fanoušci si pochutnávali na pivu

Slovinský deník Dnevnik si ve svém článku kromě samotného fotbalu všímal i fanoušků. Asi 800 příznivců Mariboru prý dorazilo do Plzně v osmi autobusech a dalších desítkách automobilů a centrum města se prý tak zbarvilo na fialovo, což je spolu se žlutou jedna z klubových barev. Slovinci přitom neopomněli ochutnat místní plzeňské pivo.

Pokud jde o zápas, na stadiónu panovaly podle listu ideální podmínky - skvělý povrch a 17 stupňů Celsia. Češi ale hned po pár minutách ukázali, kdo bude v zápase dominovat. Maribor začal dělat "dětinské chyby", po nichž padl i první gól domácích. Deník opět vyzdvihl alespoň Mejače, který se dokázal střelecky prosadit taky.

Reklama

Související témata: