Hlavní obsah

Postup nevzdáváme, hrozil kouč Mariboru Čačič, i když ho třetí gól rozladil

Plzeň

Nijak netajil, jak moc ho vyvedl třetí inkasovaný gól z míry. „Prohrát 1:3 je lepší, než odjet s výsledkem 0:2," ucedil devětapadesátiletý chorvatský kouč ve službách Mariboru Ante Čačič, když se i tři minuty nastavení naplnily a on se jen těžko smiřoval s tím, že v samém závěru prvního kvalifikačního dějství o Ligu mistrů inkasoval jeho tým třetí gól. „Ale i tak ještě žijeme," pravil odhodlaně.

Foto: Petr Eret, ČTK

Trenér Mariboru Ante Čačič.

Článek
Fotogalerie

Někdejší kouč záhřebského Dinama a Lokomotivu přišel před novou sezónou, neboť slovinský trenér Mariboru Darko Milanič zamířil za lepším angažmá do rakouského Sturmu Graz. A až do plzeňského střetnutí se chorvatskému trenérovi na lavičce slovinského mistra Čačičovi dařilo, neboť ani v lize, ani na evropské pohárové scéně s mužstvem neprohrál. Mimochodem, slovinskou ligu vede po pěti kolech s plným počtem patnácti bodů a skóre 19:3.

Doma budeme silnější

Vyřazení kyperského Apoelu Nikosia ve třetím předkole Ligy mistrů bylo vnímáno jako velký úspěch, ovšem trenér Mariboru chtěl a chce víc. Skalp Plzně a postup do základní skupiny Champions League. Tvrdil to před zápasem, opakoval i po něm...

„Nevzdáme se. Máme dostatečně kvalitní tým, abychom se pokusili osud kvalifikace zvrátit. Zvláště, když se v domácí odvetě vrátí do sestavy reprezentant Filipovič, jemuž vyprší distanc za tři žluté karty. Budu mít k dispozici i další hráče, kteří mně chyběli," pronášel po prvním duelu v Plzni hodně přesvědčivě.

Třetí inkasovaný gól v poslední minutě ho docela popudil. „Snížili jsme na 1:2, což nám dávalo pro odvetu hodně nadějí, ale třetí branka postavila do výhodnější pozice soupeře," přiznával a svým svěřencům vyčítal spoustu chyb, jichž se dopustili.

Držení míče bylo k ničemu

„Udělali jich hodně a s hráči o nich budu mluvit. Měli jsme sice víc míčů než soupeř, i pod kontrolou jsme je měli, ale z jejich držení jsme nic nevytěžili. Hlavně krajní obránci a záložníci nepodporovali ofenzívu, jak jsem si představoval. A ani ve hře jednoho na jednoho jsme se neprosazovali, jak jsme schopni. Zamýšlené rychlé protiútoky nám rovněž nevycházely," rekapituloval Čačič příčiny porážky Mariboru.

Pochopitelně že přitom uznával fotbalové kvality Plzně. „Vyhrála zaslouženě, protože je to kvalitní a technicky dobře připravený tým, jemuž nebylo snadné se ubránit. Připravila si víc šancí a využila je. Ovšem i my předvedli, že nejsme v této fázi Ligy mistrů a na této úrovni náhodou. Ještě žijeme, nic nevzdáváme a v odvetě to dokážeme. Máme dostatečně kvalitní tým, abychom dokázali kvalifikační konfrontaci zvrátit," nepřipouštěl kouč, že by o postupujícím do Ligy mistrů bylo rozhodnuto už po prvním duelu v Plzni.

Reklama

Související témata: