Hlavní obsah

S Guardiolou nebudou tak silní, začal Mourinho před cestou do Prahy rýpat do Bayernu

Praha

Praha se může těšit na velký fotbalový večer. A také na válku slov, jež bude pátečnímu Superpoháru mezi Bayernem Mnichov a londýnskou Chelsea předcházet. Blues sice ještě v pondělí hrají důležitý ligový duel na Manchesteru, jejich trenér José Mourinho však začal do Bayernu rýpat již s předstihem. A hlavně do nového kouče bavorské mašiny Pepa Guardioly.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Trenér londýnské Chelsea José Mourinho během finálového utkání International Champions Cupu proti Realu Madrid.

Článek

Ironický a sarkastický. Takový je Special One dlouhá léta. Nikdo se tedy nediví, že v rozhovoru pro německý Bild am Sonntag se portugalský kouč otřel o svého pátečního rivala. Kouč Chelsea si neodpustil typické narážky a ptá se, zda bude Bayern s Guardiolou stejně silný jako s Heynckesem.

Mourinho si ještě moc dobře pamatuje časy, když oba stáli proti sobě v La lize, kde jejich vztahy byly plné rivality. Nezapomněl proto podotknout, že si není jistý, zda bude mít Guardiola stejný dopad na hráče Bayernu, jaký měl jejich předešlý trenér Jupp Heynckes.

„Byl to Heynckesův Bayern, který se stal nejlepším mužstvem v Evropě," poukázal 50letý Portugalec. „Nyní mají nové hráče i trenéra - a nejsem si jist, zda jsou stále tak silní..."

Praha střídá Monako

Bayern v sobotu porazil Norimberk 2:0. Chelsea až v pondělí vyzve odvěkého rivala Manchester United.

Mourinho podle svého zvyku přidává na ostrosti výroků s blížícím se pátečním zápasem, který se odehraje v Praze. Bude to první Superpohár od roku 1998, který se bude konat jinde než na Stadiónu Louise II. v Monaku.

Blues zvedli pohár nad hlavu právě v roce 1998 a vloni nedokázali porazit Atlético Madrid, když Čecha a spol. hattrickem sestřelil Falcao. Bayern má zatím v historii tři neúspěšné pokusy v letech 1975, 1976 a 2001.

Kdo vyhraje Superpohár?
Bayern Mnichov
48,9 %
Chelsea
51,1 %
Celkem hlasovalo 15051 čtenářů.

Reklama

Související témata: