Hlavní obsah

Moje životní trefa, culil se Tecl po postupu do Ligy mistrů. Do skupiny si přeje Real Madrid

Maribor

Nepotřeboval ani tři minuty a v Mariboru vystřelil pro Plzeň jistotu účasti v Lize mistrů. Když útočník Stanislav Tecl v úvodu odvety play off Ligy mistrů napálil nechytatelně balón do sítě, mohli se Západočeši prakticky začít radovat. Slovinský soupeř už nenašel sílu na zvrat. „Moje životní trefa," rozplýval se borec, který nastoupil v sezóně teprve počtvrté v základní sestavě.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Stanislav Tecl se raduje z gólu na hřišti Mariboru.

Článek
Fotogalerie

Tušil jste už po sobotním ligovém duelu na Slovácku, kde jste gólem přispěl k vítězství 3:1, že byste v Mariboru mohl být v základní sestavě a bojovat od začátku o postup do Ligy mistrů?

Kdybych na Slovácku nenastoupil a střelecky se neprosadil, určitě bych ve Slovinsku nehrál od první minuty. Trefa v lize, po čtyřech zápasech bez střeleckého úspěchu, mi rozhodně pomohla.

Trenérovi jste se za důvěru odvděčil rychlým gólem. Šlo o vaši životní trefu?

Zatím určitě. Franta Rajtoral míč dobře sklepnul pod sebe. Já jsem se soustředil, abych trefil bránu. Sice si gólman Handalovič na míč sáhnul, ale na roh jej vytěsnit nedokázal. Jeho zákrok vlastně nebyl podstatný.

Když jste vedli už po třech minutách, tušili jste, že postup vám domácí borci vzít nedokážou?

Rychlá trefa zápas hodně ovlivnila. Sice jsme do Mariboru přijeli s dvoubrankovým náskokem, ale rychlý gól nám dodal ještě větší klid. Domácí pak věděli, že jejich případná cesta do Ligy mistrů bude hodně složitá a těžká. My jsme si už postup pohlídali, nenechali jsme si ho vyrvat.

Sám jste měl několik slibných příležitostí, ale druhou branku jste vy ani spoluhráči přidat nedokázali.

V šanci těsně před přestávkou jsem vlastně ani nestřílel. Nestačil jsem to, protože mi stoper balón ukopnul. Měli jsme rozhodně vstřelit i druhý gól, protože brejků i dalších nebezpečných situací jsme si vytvořili hodně a definitivně bychom zlomili odpor Mariboru. Nicméně v celém průběhu zápasu jsme byli nebezpeční, což bylo pro vývoj a postup hodně důležité.

Naplnil se postupem do Ligy mistrů váš sen, kvůli němuž jste do Plzně v zimě z Jihlavy přestoupil?

Ano. Fotbal se hraje kvůli zážitkům, který jsme si prožili ve středeční noci v Mariboru. A další nás nepochybně čekají. Během půl roku v Plzni jsem okusil Evropskou ligu, slavil mistrovský titul a nyní postup do Ligy mistrů. Nic víc pro fotbalistu asi není. Liga mistrů představuje absolutní vrchol. Co jiného by mělo být výzvou, když ne soutěž nejlepších evropských klubů.

Máte představu, koho můžete dostat do základní skupiny Ligy mistrů? Kdo je váš vyvolený soupeř?

Na nasazení jsem pochopitelně koukal a studoval, koho nám los může přidělit. Víme, co nás může potkat. Můj sen je Real Madrid.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články