Hlavní obsah

Plzeňané slavili na náměstí postup do LM a vyhlíželi Chelsea

Plzeň

Skandováním "My tu ligu stejně vyhrajem" končilo na plzeňském náměstí sledování vítězného zápasu předkola fotbalové Ligy mistrů mezi slovinským NK Maribor a místní Viktorií. Zhruba tisícovka fanoušků, postávajících mezi stánky trhovců, však nemyslela českou nejvyšší soutěž, ale Ligu mistrů. Poté co se jich moderátor přenosu zeptal, koho by si přáli za soupeře ve finále, tak odpověděli mnohohlasně, že britský velkoklub Chelsea.

Foto: Petr Eret, ČTK

Fanynky Viktorie Plzeň držely svému týmu palce alespoň nadálku.

Článek

Organizátoři večera čekali, že se po postupu plzeňského týmu do nejprestižnější evropské fotbalové soutěže budou na náměstí scházet k oslavám vítězství další stovky lidí. Do půl hodiny po konci utkání ale byla plocha vylidněná a zavřely se stánky s pitím, brambůrky a trdelníky.

"Plzeňáci už jsou zmlsaní, ještě před rokem dvěma by se tu při takovém úspěchu sešly tisícovky lidí," řekl jeden z fanoušků. Většina fandů podle něj vůbec nepočítala s tím, že by Plzeň nepostoupila. Jiní se ale Slovinců obávali a považovali je za evropskou špičku.

Z náměstí i restaurací směřovali lidé hned domů, desítky z nich ještě před koncem utkání. Na náměstí i u obrazovek v hospodách a sportbarech bylo hodně mladých a mezi nimi mnoho dívek v dresech. "Skáče celá Plzeň, heja hej," byl nejtradičnější pokřik v noční Plzni.

"Je to fajn, že je tu spousta mládeže. Kdybych jim ještě před dvěma lety řekl, že Horváth válí, tak by nevěděli, o koho jde," řekl jeden z diváků. Podle něj i řady dalších Plzeňanů budou zápasy fotbalové Viktorky nejnavštěvovanějšími akcemi Evropského hlavního města kultury, kterým se Plzeň stane v roce 2015.

Velkoplošnou projekci zápasu zajišťovala městská společnost Plzeň 2015, která má na starosti právě organizaci kulturního roku 2015 v západočeské metropoli.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články