Hlavní obsah

Juventus čeká na spasitele

PRAHA

Čtveřice zápasů otevře v úterý osmifinálovou část fotbalové Ligy mistrů a důležitý souboj svede na hřišti Realu Madrid také Juventus Turín. Italskému celku ale schází v poslední době nejen Pavel Nedvěd, ale také herní pohoda. Juventus o víkendu ztratil zbytek svého náskoku v čele Serie A a o skóre přepustil vedení AC Milán.

Foto: ČTK

Pavel Nedvěd (uprostřed) Juventusu citelně chybí...

Článek

Fotbalisté Turína sehráli od začátku nového roku devět zápasů, jen ve čtyřech případech ale zaznamenali plný počet bodů. V závěru podzimu přitom nabrali slušnou formu a probojovali se nejen do vedení v italské lize, ale také vyhráli skupinu C Ligy mistrů.

Ani v začátku jarní části Serie A neztrácel Juventus dech, na konci ledna si ale poranil koleno Pavel Nedvěd a jeho absence ve středu hřiště byla znát. Na začátku února se ještě 'Stará dáma' mohla pyšnit osmibodovým náskokem na mistrovský Milán, o necelý měsíc později úsměv z tváře vedení klubu zmizel.

Těsné prohry se Sampdorií a Palermem ve čtyřech dnech postrčily AC opět do hry o titul a víkendová remíza s Messinou srovnala oboustranný účet, v němž má navrch díky lepšímu skóre Milán.

Trenér Fabio Capello navíc vedle Nedvěda postrádá další opory, s poraněným svalem je mimo hru Olivier Kapo a do utkání s Realem nezasáhne ani David Trezeguet, jehož skolila chřipka.

Naděje fanoušků Juventusu se tak opět upírá směrem k bývalému kapitánovi české reprezentace. Nedvěd sice o minulém víkendu nebyl ani na lavičce, na širší soupisce pro zápas v Madridu však figuruje.

Zda držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy za rok 2003 nastoupí stále není stoprocentně jisté, ale kouč Capello předpokládá, že by mohl zátěž zvládnout, a dal najevo, že s ním počítá.

Reklama