Hlavní obsah

Tecl po ohromujícím losu Ligy mistrů: Bayern budu mít ve snech. Snad nepůjde o noční můry

Plzeň

Neskutečná výzva. Přesně tak hodnotil los Ligy mistrů plzeňský fotbalový útočník Stanislav Tecl, který ve středu zařídil gólem v odvetě play off Ligy mistrů výhru Západočechů 1:0 v Mariboru a potvrdil tak postup týmu trenéra Pavla Vrby mezi klubovou elitu Evropy. Když bývalý dvojnásobný vítěz Ligy mistrů Paolo Souza přiřadil Plzeň do skupiny k Bayernu Mnichov, CSKA Moskva a Manchesteru City, zářil dvaadvacetiletý útočník štěstím.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Stanislav Tecl se raduje z gólu na hřišti Mariboru.

Článek

Ani jednoho z vysněných protivníků v podobě Realu Madrid, Paris SG a Ajaxu jste se nedočkal. Jak hodnotíte los Ligy mistrů, který vám do skupiny přiřadil Bayern Mnichov, CSKA Moskva a Manchester City?

Dopadlo to dobře. Dostali jsme tři top kluby. Čekají nás zápasy, které člověk nehraje každý den. Hlavně, že jsme nespadli do skupiny G, kde číhalo Porto, Atlético Madrid a Zenit Petrohrad. Fakt jsem se tohoto složení děsil. Pro fanoušky je určitě super, že máme Bayern Mnichov.

Jak jste losování prožíval?

Byl jsem nervózní, ale jinak než na hřišti. Jde spíše o zvědavost, protože stejně los nemůžu ovlivnit.

Plzeň potřetí prošla do podzimní skupiny evropských pohárů a potřetí má obhájce trofeje. Před dvěma lety dostala Barcelonu coby vítěze Ligy mistrů, v minulé sezóně Atletico Madrid jako šampióna Evropské ligy a nyní Bayern Mnichov, posledního krále Champions League.

Už to nemůže být náhoda. Někdo nám je losuje schválně, abychom měli nejtěžší možné soupeře (směje se).

Máte ještě v paměti loňské tažení Bayernu Mnichov za prvenstvím?

Pozorně jsem jejich výkony sledoval. Doufám, že se nám při vzájemné konfrontaci povede lépe než soupeřům, kteří čelili mnichovskému týmu v minulé sezóně.

Když jste sledoval finále posledního ročníku Ligy mistrů, dokázal jste si představit, že vítěznému týmu čelíte s Plzní?

Zrovna minulý rok jsem si souboj s Bayernem raději moc nepředstavoval. Hráli skvostně. Pro nás budou všechny zápasy velkou motivací, přestože do nich půjdeme jako outsideři. Nemáme rozhodně co ztratit.

Představuje střet s Bayernem Mnichov radost nebo obavu, aby duel neskončil fiaskem?

Myslím, že všechny týmy ve skupině představují obavu, ale současně výzvu dokázat, že se můžeme měřit se soupeři tak těžkého kalibru.

Bayern Mnichov se v Česku představí už v pátek, kdy nastoupí v Superpoháru v pražském Edenu proti Chelsea. Budete pozorně studovat soupeře ze skupiny Ligy mistrů?

Nejprve budu držet palce Jablonci proti Betisu, ale Superpohár samozřejmě nevynechám. Přítelkyně bude mít určitě radost, že pořád koukáme na fotbal.

Jaké budou ambice Plzně v základní skupině Ligy mistrů?

Nechci předvídat, protože máme fakt těžké protivníky. Pokusíme se o velký úspěch, který by představoval postup do Evropské ligy. Ale vážně netuším, přes koho bychom mohli projít dál. Každopádně se všichni ohromně těšíme. Vždyť spoustě kluků se o Lize mistrů sní a my ji budeme hrát.

Bude se vám nyní zdát i o Bayernu Mnichov?

Bude. A doufám, že v dobrém. Že nepůjde o noční můry. Minulý rok projeli Ligou mistrů způsobem, před nímž je třeba smeknout.

Na kterého z protivníků ve skupině se nejvíce těšíte?

Na Bayern Mnichov a do Anglie. Do Ruska ani moc ne.

Všichni budou nejčastěji ve spojitosti s vaší skupinou hovořit o Bayernu, ale co se vám honí hlavou při pohledu na soupisku Manchesteru City, který v létě za posily utratil devadesát miliónů liber, tedy téměř tři miliardy korun?

Na každém postu mají hráče světové třídy. Disponují kádrem s neskutečnou kvalitou. Jsem zvědavý, jak to bude vypadat. Oni v létě zase zběsile nakupovali, ani mě to vlastně nepřekvapilo. V minulosti držela prim při rozhazování Chelsea, nyní má žezlo Manchester City. Každé přestupové období je ve znamení očekávání, koho nakoupí.

Mnozí experti v Anglii je kritizují, že časté nákupy jsou na úkor síly a sehranosti.

No, myslím, že v Premier league na tom nejsou tak špatně. V minulé sezóně skončili druzí, rok před tím vyhráli titul.

Postoupí Plzeň do jarní fáze evropských pohárů?
Ano, ve skupině skončí na prvním nebo druhém místě
15,4 %
Viktoria bude třetí a dostane se do play off Evropské ligy
55,4 %
Plzeň skončí poslední, soupeři jsou nad její síly
29,2 %
Celkem hlasovalo 78459 čtenářů.

Reklama

Související témata: