Hlavní obsah

VIDEO: Praha střídá Monako, bitvu gigantů v Edenu provází luxus i obležené Vršovice

Praha

První Superpohár od roku 1998, který se po patnácti letech koná jinde než na Stadiónu Louise II. v Monaku. A zrovna v Praze! Fotbalisté Bayernu Mnichov a Chelsea se v pátek večer v Edenu utkají o evropský Superpohár a televizní přenos půjde do 115 zemí světa. Bitva fotbalových gigantů přilákala tisíce fanoušků, Pražákům v okolí stadiónu však také zkomplikuje dopravu.

Přípravy v Edenu na SuperpohárVideo: SNTV Digital

 
Článek

Není ten stadión trochu malý...? Jako trenér Barcelony byl Pep Guardiola doma na Nou Campu pro 98 600 fanoušků. A teď bude hrát se svým Bayernem o Superpohár v Eden Aréně pro pouhých 20 100 diváků.

„Ale vždyť fotbal se nehraje pokaždé v arénách pro minimálně 50 tisíc diváků. Já když začínal kopat ve čtvrté divizi, byli u hřiště pokaždé jen tři diváci. Všechno moji příbuzní, nikdo jiný," smál se před čtvrtečním tréninkem Guardiola. „UEFA jistě ví, co dělá, proč se bude hrát právě tady. Praha je nádherné město, o kapacitu stadiónu nejde," ujistil.

Chelsea hrála v Praze letos v únoru proti Spartě, a tak logicky zvolila stejný hotel - Four Seasons poblíž Karlova mostu. Bayern se usídlil na Malé Straně v luxusním hotelu Mandarin Oriental.

Ostatně kdo chtěl, mohl se plácnout přes kapsu a užít si luxusu také na stadiónu. K mání bylo pětačtyřicet boxů, každý pro deset lidí. Jeden box stojí 8900 eur (přibližně 230 000 korun), takže 890 eur (23 000 korun) na hlavu. V ceně je také občerstvení, které na přání UEFA připravuje německá firma.

„To je pěkné, ale kde teď máme parkovat?" ptají se domorodci z Vršovic a okolí. Řada míst je kvůli fotbalu zablokována, třeba Vladivostocká ulice bude od 18:00 úplně uzavřena. Už od rána byli v pohotovosti strážníci v ulici V Olšinách, v níž se obousměrně nachází parkovací stání v celkové délce dva kilometry. V pátek je tato zóna kompletně vyčleněna pro autobusy UEFA.

Utkání se hraje od 20:45, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line přenos na Sport.cz.

Reklama

Související témata: