Hlavní obsah

Plzeň je černým koněm skupiny, zní z CSKA Moskva

Monako

Jen nejsmělejší fanoušci Viktorie Plzeň přemýšlí nad tím, že by se Horváth a spol. probojovali z náročné základní skupiny D do vyřazovací části Ligy mistrů. S největší pravděpodobností si to Vrbovi svěřenci rozdají s CSKA Moskva o třetí místo zaručující postup do Evropské ligy. Tým z ruské metropole ale o kvalitách západočeského celku ví své.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté CSKA Moskva Vasilij Berezuckij (vlevo), Ahmed Musa (uprostřed) a Sergej Ignaševič se radují z branky.

Článek

„Je to těžká skupina. Kromě Bayernu a Manchesteru je nebezpečná i Plzeň, která je pro mě černým koněm skupiny a může všechny potrápit," prohlásil Valerij Nepomňaščij, sportovní poradce CSKA. „Pokud bychom začali remízou na Bayernu a doma porazili Plzeň, tak bychom mohli pomýšlet na postup," věří.

Respekt z českého mistra, který se do Ligy mistrů dokázal probít podruhé během tří let, má také záložník Zoran Tošič. „Mám velkou radost z toho, jaké jsme dostali soupeře. Velkou ctí pro mě je zahrát si především proti Bayernu. Obtížným soupeřem ale bude také Plzeň, která má velmi dobré výsledky. Bude to těžké, ale máme šanci na postup," doufá Tošič.

Jedna z nejsilnějších skupin

Tošičův kolega z obrany Vasilij Berezuckij nahlas přemýšlel nad tím, že se možná jedná o skupinu nejnáročnější. „Je to velmi silná skupina. Možná se dá nazvat i skupinou smrti. Favority jsou samozřejmě Bayern a Manchester, ale my se pokusíme skupinou zamíchat," je odhodlaný zkušený stoper CSKA.

Na náročnost skupiny žehral také generální ředitel ruského celku Roman Babajev. „Jelikož jsme šli z druhého koše, tak jsme doufali v lehčí soupeře. Ale stalo se. Existují i pozitiva tohoto losu, jelikož máme opravdu atraktivní soupeře Bayern a Manchester. Plzeň také nebude lehká. Rozhodně máme jednu z nejsilnějších skupin. I tak ale chceme bojovat o postup. Chceme se ještě posílit, abychom byli silnější," odkryl týmové plány.

Plzeň se s CSKA utká nejdříve v Rusku, kde oba týmy změří síly 2. října, domácí duel odehrají Viktoriáni s CSKA jako poslední zápas v základních skupinách, a to 10. prosince.

Postoupí Plzeň do jarní fáze evropských pohárů?
Ano, ve skupině skončí na prvním nebo druhém místě
15,4 %
Viktoria bude třetí a dostane se do play off Evropské ligy
55,4 %
Plzeň skončí poslední, soupeři jsou nad její síly
29,2 %
Celkem hlasovalo 78459 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články