Hlavní obsah

Nedvěd ztratil při srážce vědomí, bude ale fit

PRAHA

Měl pomoci Juventusu k úspěchu na hřišti Realu Madrid. Pavel Nedvěd měsíc nehrál, do úterního osmifinále Ligy mistrů v Madridu ale naskočil, byť ne ve zcela jisté formě. A navíc si zahrál jen pětatřicet minut: po hlavičkovém souboji s Raúlem Bravem se skácel na zem a skončil na nosítkách. Český fotbalista se ale podle kouče Capella ze zranění oklepal a bude v pořádku.

Článek

Kouč Juventusu Fabio Capello prohlásil, že dvaatřicetiletý středopolař bude zase brzy fit. "Pavel na chvíli ztratil vědomí a ze souboje si nic nepamatuje. Už se z toho ale otřepal a nemusíme mít větší obavy. Dostal prostě jen tvrdý úder a v tu chvíli byl knokautován," citoval Capella internetový server skysports.com.

Turínský kouč vedle ztráty svého klíčového hráče po utkání litoval i těsné porážky 0:1. "Škoda, že se Nedvěd zranil. Když byl na hřišti, byli jsme v útoku mnohem nebezpečnější. Po jeho odchodu jeho náhradníkovi (Rubenu Oliverovi) trvalo dlouho, než se dostal do tempa. Nedvědovo odstoupení pro nás bylo klíčovým okamžikem celého utkání," uvedl Capello.

Nejlepší fotbalista Evropy roku 2003 se letos v soutěžním utkání objevil naposledy 23. ledna, kdy se zranil v ligovém duelu proti Brescii. Od té doby Nedvěd chyběl a až v úterý se představil v osmifinále Ligy mistrů proti Realu.

Reklama